Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 29 mai 2013

Maine se da startul editiei a-XIV-a a Tuurlui Dobrogei la ciclism

Una dintre competiţiile de tradiţie ale ciclismului românesc, Turul Dobrogei, ajunsă la a XIV-a ediţie, porneşte maine la drum. La startul întrecerii, ce se va desfasura in perioada 30 mai-2 iunie, conform regulamentelor Uniunii Cicliste Internationale si ale Federatiei Romane de Ciclism, competitie organizata de Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria Constanţa, DJST Constanţa, Federaţia Română de Ciclism, CS Ciclism Bilal 2000 Constanţa şi RATC, se vor alinia urmatoarele echipe : CS Ciclism Bilal 2000 Constanţa, CS Torpedo Zarnesti, CS Olimpia, CSM Braila, CS Petrolul Ploiesti, CS Intersport, CS Muresul, Tusnad Cycling Team, CS Dinamo, CS Cibo Brasov si lotul de seniori al Republicii Moldova,. Echipele au in componenta lor juniori mari, under 23 şi Elite, urmând să se întocmească ierarhii separate pentru juniori şi seniori
Cei 56 rutierii inscrisi la startul  Turului Dobrogei vor avea de parcurs distanta de 410 de kilometrii impartiti in 4 etape si un prolog.
Fata de editiile anterioare organizatorii vin cu o noutate etapa a-III-a de sambata ce se va desfasura pe distanta a 120 km intre Valul lui Traian  si Urluia retur fiind una mai dificila. 
Joi in prima zi a competiţiei va debuta prologul care de fapt este un contratimp individual se va desfasura în staţiunea Mamaia, incepand cu ora 9.00, pe distanta a 5 km intre Hotelul Caraiman - Aqua Magic.
De la ora 15.30, se va da startul în prima etapă a Turului Dobrogei, care se va desfăşura pe distanţa a 85 km, pe traseul Primăria Cumpăna - Mangalia şi retur.
Vineri, după startul festiv ce se va organiza în faţa Sălii Sporturilor din Constanţa, ciclistii se vor deplasa la sediul AutoGrup Constanţa, de unde, la ora 10.30, vor pleca în a doua etapă, pe traseul Constanţa - Negru Vodă - Mangalia - Constanţa, pe distanţa a 130 km.
Sâmbătă, la ora 10.30, este programat startul în cea de-a treia etapă, care are loc pe traseul Valul lui Traian  DN3 - Ciocîrlia de Sus - Ciocîrlia de Jos - Viişoara - Pietreni - Deleni - Adamclisi - Urluia şi retur, pe distanţa a 120 km.
Duminică, se va desfăşura etapa a IV-a, ultima a întrecerii, rutierii urmând să parcurgă 70 km, pe un circuit amenajat pe Bd-ul Aurel Vlaicu.
Premierea câştigătorilor va avea loc tot duminică, de la ora 13.00, în faţa Sălii Sporturilor.

Niciun comentariu:

Insportline