Totalul afișărilor de pagină

vineri, 17 mai 2013

Cupa Romaniei la handbal masculin : HCM Constanta - Energia Pandurii Targu Jiu 25-23 (11-14)

Incepand de astazi pana duminica in Sala Sporturilor din Brasov se desfasoara Cupa Romaniei la handbal masculin. Campioana Romaniei, HCM Constanta, a intalnit in cadrul sferturilor de finala ale acestei competitii pe Energia Pandurii Targu Jiu. Constantenii au abordat partida cu lejeritate fapt ce era sa-i coste calificarea in faza urmatoare a intrecerii. De fapt, asa se intampla, cand "crezi că ai sacii în căruţă înaintea recoltei"; dupa cum spunea la sfarsitul partidei antrenorul secund al HCM-ului Alexandru Buligan. Campionii au făcut însă un meci slab, poate si datorita faptului ca au sarbatorit mai mult de cat erea cazul castigarea campionatului, apoi lipsa Cutura la coordonare s-a vazut, cei doi portari nu au prins o zi chiar foarte buna iar atacurile s-au dovediti a fi inefiente in fata unei aparari foarte bine organizate timp de 50 de minute. Un semnal de alarma ar fi trebuit tras si de catre banca tehnica pentru ca in campinatul recent incheiat, in retur la Constanta gorjenii si-au vandut foarte scump pielea. Parca am revazut scenariul de la acea partida cand la pauza conduceau gorjenii iar handbalistii dobrogeni s-au trezit abia dupa pauza reusind sa intoarca soarta partidei spre sfarsitul meciului. Asa s-a intalmplat si in Cupa Romaniei. Energia incepe foarte bine partida conducand cu 3-0 in minutul 7, 5-1 un minut mai tarziu pentru ca in minutul 16 tabela de marcaj sa indice scorul de 7-2 (!) in favoarea Pandurilor. Diferenta se mentine in minutul 22 scor 10-5 pentru ca apoi sa se mareasca in minutul 27 la 14-8. De aici si pana la filul primei reprize vazand ca este groasa situatia campionii vor recupera intrand la cabine cu un handicap doar de 3 goluri scor 14-11 in favoarea Energia Pandurii Targu Jiu.
Dupa pauza fata echipei campioane se schimba si partida este mult mai echilibrata, constantenii sunt mult mai atenti si agresivi in aparare iar in atac Simicu face legea. In minutul 47 tomitanii se apropiasera la 2 goluri (14-16) dar neatentia si faptul ca nu au profitat de superioritatea numerica ba mai mult au incasat si gluri au dus ca in minutul 41 sa fie 19-15 pentru olteni.De aici, insa, amenitati cu spectrul eliminarii premature din competitie campionii se trezesc din pumni si vor egala in minutul 52 scorul la 22-22 pentru ca mai apoi sa preia initiativa si sa puna stapanire pe joc desprinzandu-se hotarator in minutul 59 la 25-22 aceasta si pe fondul ratarii a doua aruncari de la 7 metri de catre Asoltanei pentru Energia, aruncari care, daca ar fi fost frunctificate cine stie care ar fi fost soarta meciului. Asa, insa, victoria a revenit HCM-ului cu scorul de 25-23 dupa 60 de minute de joc calificandu-se astfel in semifinale unde o va intalni sambata pe Potaissa Turda.
Pentru  HCM Constanta au evoluat : Mihai Popescu (11 parade, Ionut Stănescu ( 4 aruncari parate), Alexandru Şimicu 8 goluri,  Sanchio Val si Bogdan Criciotoiu cate 3 goluri, Alexandru Sabou 3 goluri (unul din aruncare de la 7metri) Laurentiu Toma si Marius Sadoveac cate 2 goluri, Branislav Angelovski , Javier Humet, Marius Stavrositu, Milutin Dragicevic cate un 1 gol. 

Niciun comentariu:

Insportline