Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 29 iunie 2013

Liga Europeana la volei feminin : Romania - Bulgaria 3 - 2 (21-13, 16-21, 17-21, 21-17, 15-10)

La Craiova, in Sala Polivalenta Olteniadin localitate, de vineri pana duminica se desfasoara al treilea turneu din cadrul grupei A a Ligii Europene la volei feminin. Din aceasta grupa fac parte reprezentativele Ungariei, Bulgariei, Turciei si Romaniei.
Astazi in ziua a doua a turneului nationala feminina de volei a Romaniei a primit replica reprezentativei similare a a Bulgariei in ceea ce se anunta a fi derbyul grupei.
Antrenorii Marian Constantin şi Rareş Puni au utilizat în aceasta partida urmatorul sextet : Diana Calotă - coordonatoare, Ioana Baciu - universal, Alina Ilie şi Nneka Onyejekwe - centri, Ioana Nemţanu şi Adina Salaoru - extreme şi Alexandra Trică - libero (au mai fost folosite Diana Cărbuneanu - extremă şi Sabina Miclea-Grigoruţă - coordonatoare).
Tricolorele au avut o evolutie oscilanta, iar bulgaroaicele au putut reveni de mai multe ori pe parcursul partidei.
Primul set a fost unul echilibrat in prima lui parte jucatoarele de la sud de Dunare tinand pasul cu fetele noastre pana la 8-8. De aici si pana la finalul setului a fost o singura echipa pe teren, cea a Romaniei, care a castigat clar setul cu scorul de 21-13.
Dupa cum incepuse al doilea partial se parea ca vom asista la o victorie la pas a voleibalistelor noastre acestea conducand la jumatatea setului cu 9-3 dar bulgaroaicele Elitsa Vasileva și Strashimira Filipova la timona revin si castiga setul cu 21-16 ba mai mult il castiga si pe cel de-al treilea cu 21-17.
In setul al patrulea cu Salaoru in mare forma si cu Nneka Onyejekwe inbatabila la fileu romancele vor conduce ostilitatile cu 7-1 si 14-7 pentru ca sa isi adjudece setul cu scorul de 21-17.
In ultimul set, cel decisiv, Romania va conduce cu 5-1 si 10-6 dar fetele noastre se vad egalate la scorul de 10-10. Impulsionate de cei peste 1.700 de spectatori prezenti in tribunele Salii Polivalente din Craiova echipierele nationalei Romaniei vor castiga setul cu scorul de 15-10 si implicit meciul cu scorul de 3-2 dupa 90 de minute efective de joc.
În primul set, româncele au început bine şi s-au distanţat la 7-3, avantaj menţinut pe tot parcursul setului până la 17-14, când au reuşit patru puncte consecutive, care au modificat tabela în favoarea reprezentativei noastre. - See more at: http://www.editie.ro/articole/sport/victorii-pe-linie-pentru-nationala-romaniei.html#sthash.SMKhuSE4.dpuf
Cele mai bune jucatoare ale Romaniei au fost centrul Nneka Onyejekwe cu 19 puncte (8 atacuri, 7 blocaje si 4 asi), extrema Ioana Nemtanu cu 11 puncte (9 atacuri si 2 asi) si centrul Alina Ilie cu  10 puncte (8 atacuri, 1 as si 1 blocaj ). Tot Nneka Onyejekwe  a fost cea mai buna jucatoare la serviciu cu 4 asi dar si la blocaj cu 7 asemenea procede iar extrema Ioana Nemtanu a avut cel mai bun procentaj la preluare 71% .



A urmat cea de-a doua partidă, în compania Bulgariei, o echipă foarte bună, dar naţionala României a reuşit o nouă victorie, scor 3-2, la capătul unui meci palpitant. Tricolorele au avut o evoluţie oscilantă, iar bulgăroaicele au putut reveni de mai multe ori pe parcursul partidei. Primul set a fost la discreţia fetelor noastre, Bulgaria reuşind să se ţină aproape doar până la 8-8. De aici, româncele au început să se desprindă şi au câştigat setul cu 21-13. În al doilea act, deşi reprezentativa României a condus şi cu 9-3, nu s-a putut impune, bulgăroaicele adjudecându-şi setul cu 21-16. Şi cel de-al treilea parţial este tot la discreţia echipei de la sud de Dunăre, iar Bulgaria trece la conducerea partidei.

Din acest moment, pe parchetul sălii polivalente se manifestă o altă faţă a naţionalei şi, în setul patru, româncele reuşesc să se impună încă o dată în faţa Bulgariei, scor 21-17, şi astfel au dus meciul în tie-breakul decisiv. Aici, tricolorele s-au aflat în conducere, dar, după 10-4 pentru România, Bulgaria a izbutit să egaleze. Cu ajutorul publicului craiovean, fetele noastre au punctat de cinci ori consecutiv şi au reuşit să obţină o nouă victorie în cel de-al treilea turneu de calificare al Ligii Europene. - See more at: http://www.editie.ro/articole/sport/victorii-pe-linie-pentru-nationala-romaniei.html#sthash.SMKhuSE4.dpuf

Niciun comentariu:

Insportline