Totalul afișărilor de pagină

luni, 17 iunie 2013

Islanda - Romania 37-27 (14-15) in calificarile pentru Campionatul European de handbal masculin din 2014 din Danemarca

In aceasta noapte la Reykjavik, in Laugardalsholl, s-a disputat ultima partida din cadrul grupei de calificare la Campionatul European de handbal masculin care se va desfasura in Danemarca in 2014. Nationala Islandei numai castigase in fata Romaniei din 1984. 
Dupa ce a pierdut miercuri impotriva Belarus, "vikingi" nu doreau sa piarda prima pozitie a grupei de calificare. Totodata pentru legendarul Olafur Stefansson jocul impotriva Romania a fost ultimul meci la echipa nationala a tarii sale inaintea retragerii din activitate. 
Inceputul partidei este unul echilibrat tabela de marcaj aratand in minutul 8 scorul de 4-4. bun imediat. Spre surpinderea generala tinerii handbalisti romani preiau initiativa si vor conduce in minutul 18 cu scorul de 12-8 ceea ce l-a determinat pe antrenorul gazdelor sa ceara un time-out care s-a dovedit a fi benefic. Cu o aparare avansata si agresiva islandezii vor egala situatia in minutul 24 scor 12-12. Finalul apartine insa din nou handbalistilor nostrii care vor intra la pauza in avantaj cu scorul de 15-14.
Pauza a fost un sfetnic bun pentru "vikingi" care incep in forta a doua repriza si in minutul 38 conduceau cu scorul de 19-17. Urmeaza doua eliminari in tabara romanilor care cu doi jucatori mai putin reusisesc sa inscrie 3 goluri pe contraatac fara a primi vreunul si vor conudce in minutul 41 cu scorul de 20-19. De aici, insa, parca s-a rupt ceva in jocul tinerilor handbalisti tricolori care timp de 5 minute nu vor mai marca in schimb vor primi 6 goluri scorul devenind in minutul 46 25-20 in favoarea gazdelor. Impulsionati de spectatori, nordicii evolueaza din ce in ce mai bine aceasta si pe fondul greselilor jucatorilor nostrii si scorul i-a proportii 30-22 in minutul 52 pentru ca finalul partidei sa consemneze rezultatul final de 37-27 in favoarea islandezilor. 
In ultimul său meci pentru Islanda, Stefansson a marcat de opt ori, in timp ce pentru Romania au evoluat: Stefan Grigoras (11 aruncari parate din 48 aruncari la poarta din care lovitura de la 7 metrii), Mihai Asoltanei (5 goluri din 5 aruncari la poarta), Florin Acatrinei (5/8), Gabriel Florea (5/5 din care 2 aruncari de la 7 metrii), Dragos Iancu (3/3), Alexandru Simicu (3/4), Campan (2/2), Andrei Mihalcea (2/6 din care o aruncare de la 7 metrii),Petru Ramba si Albert Cristescu (1/1), Andrei Grasu (0/1), Cosmin Grigoras (0/1). A mai jucat : Huba Talas.

Niciun comentariu:

Insportline