Totalul afișărilor de pagină

duminică, 30 iunie 2013

Liga Europeana de volei feminin : Romania - Turcia 3 - 1 (21-17, 19-21, 23-21, 21-19)

La Craiova, in Sala Polivalenta Oltenia din localitate, de vineri pana duminica se desfasoara al treilea turneu din cadrul grupei A a Ligii Europene la volei feminin. Din aceasta grupa fac parte reprezentativele Ungariei, Bulgariei, Turciei si Romaniei.
Astazi in ultima ziua a turneului nationala feminina de volei a Romaniei a primit replica reprezentativei similare a Turciei.
Antrenorii Marian Constantin şi Rareş Puni au utilizat în aceasta partida urmatorul sextet : Diana Calotă - coordonatoare, Ioana Baciu - universal, Alina Ilie şi Nneka Onyejekwe - centri, Ioana Nemţanu şi Adina Salaoru - extreme şi Alexandra Trică - libero (au mai fost folosite Diana Cărbuneanu - extremă şi Sabina Miclea-Grigoruţă - coordonatoare).
Tricolorele au avut din nou o evolutie oscilanta, iar turcoacele au putut reveni de mai multe ori pe parcursul partidei.
Inceputul primului set apartine oaspetelor care prin Birgul Guner face legea in teren conducand cu 9-6 la jumatatea setului. Treptat voleibalistele noastre revin si isi vor adjudeca setul cu scorul de 21-17. 
Oaspetele cu Birgul Guner si Gozde Yilmaz in zi mare vor conduce ostilitatile in setul doi avand 6-2  pentru ca sa castige setul al doilea cu scorul de 21-19 chiar daca romancele prin Nneka Onyejekwe si Diana-Dora Cărbuneanu au incercat sa revina dar fara folos.
In setul al treilea initiativa este de partea jucatoarelor noastre care au condus cu 7-3, 12-8 si 17-10 dar neatentia de pe finalul setului putea sa le coste insa vor reveni si vor castiga setul in prelungiri cu 23-21.
Trioul  Ilie, Salaoru și Baciu face legea in setul al patrulea (si ultimul) conducand cu 7-3 si 19-13. Turcoaicele incearca ceva pe finalul setului dar fetele noastre mai atente reusesc sa isia djudece setul cu 21-19 si impicit meciul cu scorul de 3-1 dupa 85 d eminute de joc in fata a 1.800 de spectatori care la sfarsitul meciului si-a ovationat favoritele. 
În primul set, româncele au început bine şi s-au distanţat la 7-3, avantaj menţinut pe tot parcursul setului până la 17-14, când au reuşit patru puncte consecutive, care au modificat tabela în favoarea reprezentativei noastre. - See more at: http://www.editie.ro/articole/sport/victorii-pe-linie-pentru-nationala-romaniei.html#sthash.SMKhuSE4.dpuf
Cele mai bune jucatoare ale Romaniei au fost centrul centrul Alina Ilie cu  13 puncte (10 atacuri, 2 as si 1 blocaj ) si Adina Salaoru cu 11 puncte (7 atacuri si 4 blocaje) iar liberoul Alexandra Trica a avut cel mai bun procentaj la preluare dintre coechipiere 55% .

Niciun comentariu:

Insportline