Totalul afișărilor de pagină

duminică, 2 iunie 2013

"Criterium du Dauphine" (I) : Rutierului canadian David Veilleux (Team Europcar) castiga prima etapa si imbraca tricoul galben

Astazi, in Franta, a debutat a-64-a editie a Turului ciclist "Criterium du Dauphine", competitie inscrisa in calendarul UCI-Protour, competitie ce se va desfasura in perioada 2-29 mai.si la care vor participa 22 echipe care vor parcurge traseul cu o lungime totala de 1.136,5 km in 8 etape.
In prima etapa a turului cei 176 de ciclisti inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de 121 km intr-un circuit in jurul orasului Champery. Dupa 3 ore 17 de minute si 35 de secunde victoria i-a revenit rutierului canadian David Veilleux de la formatia franceza Team Europcar. Pe locurile urmatoare au sosit belgianul  Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step) la 1,56 minute distanta si olandezul Tom Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling) la 1,57 minute cu invingatorul.
Ca urmare a victoriei de la sfarsitul etapei canadianull David Veilleux (Team Europcar) a imbracat tricoul galben al primului liderului turului fiind urmat de catre belgianul  Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step) la 1,56 minute distanta si de olandezul Tom Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling) la 1,57 minute.
Veilleux a realizat tripla dupa tricoul galben imbracand si tricoul rosu al ierarhiei pe puncte ca de altfel si tricoul celui mai bun catarator.Tricoul alb al celui mai bine clasat tanar in ierarhia generala i-a revenit olandezului Tom Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling) care a sosit al treilea in etapa. In clasamentul pe echipe pe prima pozitie s-a instalat formatia la care activeaza David Veilleux si anume echipa franceza team Europcar.
Maine in etapa a-II-a rutierii vor vea de parcurs distanta de 191 km intre localitatile Châtel si Oyonnax.

Niciun comentariu:

Insportline