Totalul afișărilor de pagină

vineri, 28 iunie 2013

Liga Europeana la volei feminin : Romania - Ungaria 3 - 0 (21-14, 21-16, 21-9)

La Craiova, in Sala Polivalenta din localitate, de vineri pana duminica se desfasoara al treilea turneu din cadrul grupei A a Ligii Europene la volei feminin. Din aceasta grupa fac parte reprezentativele Ungariei, Bulgariei, Turciei si Romaniei.
Astazi in prima zi a turneului nationala feminina de volei a Romaniei in prezenta a 600 de spectatori a primit replica reprezentativei similare a a Ungariei.
Antrenorii Marian Constantin şi Rareş Puni au utilizat în aceasta partida urmatorul sextet : Diana Calotă - coordonatoare, Ioana Baciu - universal, Alina Ilie şi Nneka Onyejekwe - centri, Ioana Nemţanu şi Adina Salaoru - extreme şi Alexandra Trică - libero (au mai fost folosite Diana Cărbuneanu - extremă şi Sabina Miclea-Grigoruţă - coordonatoare).
In primul set, fetele noastre au inceput bine distantandu-se la 7-3 avantaj mentinut pana spre finalul setului cand la scorul 17-14 in favoarea voleibalistelor tricolore acestea din urma au facut 4 puncte consecutiv castigand setul cu 21-14.
In partialul al doilea, nationala Romaniei a fost din nou la carma jocului, in prim plan aflandu-se extrema Ioana Nemteanu, conducand cu 7-5 si 14-12 adjudecandu-si setul cu scorul de 21-16.
Ultimul set a fost unul fara istoric castigat de nationala Romaniei cu scorul de 21-9 in prim plan aflandu-se de data acesta centrii Nneka Onyejekwe si Alina Ilie. 
Astfel dupa doar 53 de minute de joc Romania a facut un pas important in tentativa sa de a participa la turneul final al Ligii Europene organizat in aceasta vara pe 11 si 12 iulie la Varna in Bulgaria. 
În primul set, româncele au început bine şi s-au distanţat la 7-3, avantaj menţinut pe tot parcursul setului până la 17-14, când au reuşit patru puncte consecutive, care au modificat tabela în favoarea reprezentativei noastre. - See more at: http://www.editie.ro/articole/sport/victorii-pe-linie-pentru-nationala-romaniei.html#sthash.SMKhuSE4.dpuf
 Cele mai bune jucatoare ale Romaniei au fost extrema Ioana Nemtanu cu 12 puncte (9 atacuri si 3 asi), uramta de centrul de Alina Ilie cu  11 puncte (8 atacuri,2 asi si un blocaj) si Nneka Onyejekwe cu 10 puncte (4 atacuri, 5 blocaje si un as). Tot Ioana Nemtanu  a fost cea mai buna jucatoare la serviciu cu 3 asi, liberoul Alexandra Trica a avut cel mai bun procentaj la preluare 40% dintre coechipiere iar Nneka Onyejekwe a fost cea mai buna jucatoare la blocaj cu 5 asemenea procedee reusite.




Alegerea Craiovei pentru găzduirea celui de-al treilea turneu de calificare al Ligii Europene de volei feminin a fost de bun augur pentru naţionala României. Pe parchetul sălii polivalente, voleibalistele române au reuşit trei victorii din tot atâtea posibile. Primul meci s-a disputat vineri, de la ora 20, în compania Ungariei, iar tricolorele au trecut la pas de adversare, cu scorul de 3-0, pe seturi 21-14, 21-16 şi 21-9, partida durând doar 53 de minute. Reprezentativa României a controlat partida şi nu le-a acordat nicio şansă unguroaicelor. În primul set, româncele au început bine şi s-au distanţat la 7-3, avantaj menţinut pe tot parcursul setului până la 17-14, când au reuşit patru puncte consecutive, care au modificat tabela în favoarea reprezentativei noastre.

Următorul act a fost mai echilibrat, Ungaria având o evoluţie mai bună. Dar, cu Ioana Nemţanu într-o formă bună, România şi-a putut adjudeca şi setul doi, cu scorul de 21-16. În ultimul act, Ungaria nu a mai reprezentat o problemă pentru fetele noastre, româncele adjudecându-şi setul cu o diferenţă de 12 puncte.

A urmat cea de-a doua partidă, în compania Bulgariei, o echipă foarte bună, dar naţionala României a reuşit o nouă victorie, scor 3-2, la capătul unui meci palpitant. Tricolorele au avut o evoluţie oscilantă, iar bulgăroaicele au putut reveni de mai multe ori pe parcursul partidei. Primul set a fost la discreţia fetelor noastre, Bulgaria reuşind să se ţină aproape doar până la 8-8. De aici, româncele au început să se desprindă şi au câştigat setul cu 21-13. În al doilea act, deşi reprezentativa României a condus şi cu 9-3, nu s-a putut impune, bulgăroaicele adjudecându-şi setul cu 21-16. Şi cel de-al treilea parţial este tot la discreţia echipei de la sud de Dunăre, iar Bulgaria trece la conducerea partidei.

Din acest moment, pe parchetul sălii polivalente se manifestă o altă faţă a naţionalei şi, în setul patru, româncele reuşesc să se impună încă o dată în faţa Bulgariei, scor 21-17, şi astfel au dus meciul în tie-breakul decisiv. Aici, tricolorele s-au aflat în conducere, dar, după 10-4 pentru România, Bulgaria a izbutit să egaleze. Cu ajutorul publicului craiovean, fetele noastre au punctat de cinci ori consecutiv şi au reuşit să obţină o nouă victorie în cel de-al treilea turneu de calificare al Ligii Europene.

În compania Turciei, România s-a impus cu 3-1, după un final al ultimului set interzis cardiacilor. Româncele au început meciul temător, iar Turcia a reuşit să se desprindă la 9-6 în primul set. România a revenit, iar actul a fost adjudecat de către tricolore cu scorul de 21-16. Al doilea set a fost câştigat de turcoaice, care au reuşit să se distanţeze la 6-2. A urmat o serie de egalări din partea româncelor, care au cedat până la urmă cu 19-21. Următorul set a fost la discreţia noastră până la spre final. România a condus cu 7-3, 12-8 şi 17-10. Din acest moment Turcia a revenit miraculos, reuşind să egaleze situaţia la 19. Naţionala noastră s-a trezit la timp, adjudecându-şi setul cu 23-21. A treia victorie consecutivă a fost adusă după un final de set dramatic.

România a reuşit să se desprindă prima oară la 7-3, obţinând un nou avantaj: 19-13. Tricolorele au cedat din nou pe final, iar Turcia s-a apropiat periculos, la 19-17. România a punctat din nou, obţinând trei mingi de meci. Reprezentativa Turciei nu s-a dat bătută şi a revenit încă o dată la 20-19. Izbânda a fost obţinută, în cele din urmă, tot de naţionala noastră, care a reuşit ultimul punct în ovaţiile publicului prezent în Sala Polivalentă.

Astfel, naţionala României de volei feminin termină a treia etapă de calificare a Ligii Europene cu trei victorii din trei posibile. Şansele pentru accederea în final four sunt foarte mari, româncele aflându-se pe locul doi al clasamentului, la patru puncte distanţă de a treia poziţie, şi doar la două puncte diferenţă de ocupanta primului loc, Bulgaria. Calificarea în sferturi o vor obţine doar câştigătoarele celor două grupe, împreună cu cea mai bună echipă de pe locul doi şi formaţia organizatoare, Bulgaria. Dacă gazda ediţiei de anul acesta a Ligii Europene se va afla pe una dintre primele două poziţii ale grupei la finalul turneului de calificare, atunci vor intra în final four primele două clasate din fiecare grupă. Săptămâna viitoare urmează să se dispute şi cel de-al patrulea turneu de calificare al grupei A, gazdă fiind Bulgaria.  - See more at: http://www.editie.ro/articole/sport/victorii-pe-linie-pentru-nationala-romaniei.html#sthash.SMKhuSE4.dpuf
 

Niciun comentariu:

Insportline