Totalul afișărilor de pagină

duminică, 29 ianuarie 2012

Horia Tecau impreuna cu Bethanie Mattek-Sands au castigat turneul de tenis de la "Australian Open" in proba de dublu mixt

La Melbourne, in Australia, sub denumirea de "Australian Open" pe suprafata rapida s-a desfasurat primul mare turneu al anului din seria celor de Grand Slam o intrecere rezervata atat fetelor cat si baietilor cu premii totale in valoare de 26 milioane $.
Astazi in ziua a paisprezecea a competitiei (ultima), perechea romano-nordamericana formata din Horia Tecau si  Bethanie Mattek-Sands cotati ca favoriti numarul 8 la castigarea turneului au intalnit in finala intrecerii de dublu mixt pe arena "Rod Laver" perechea ruso-indiana formata din Elena Vesnina si Leander Paes favoritii numarul 5 ai turneului.
Dupa 102 de minute de joc victoria a revenit cu scorul de 6-3, 5-7, (10-3) lui Horia si Bethanie. Horia Tecau reuseste sa obtina prima sa mare victorie intr-un turneu de "Grand Slam" dupa cele doua finale pierdute in 2010 si 2011 la Wimbledon alaturi de Robert Lindstedt in competitia de dublu.
Prezenţa lui Horia Tecău în finala unui turneu de dublu mixt a fost prima a unui român din 1979. Ultimii români ce au disputat o finală de Grand Slam au fost Virginia Ruzici şi Ion Ţiriac, care în 1979 pierdeau în ultimul act al turneului de la Roland Garros.
Ilie Năstase are în palmares două titluri la două la dublu mixt, ambele la Wimbledon, cu jucătoarea americană Rosemary Casals, în 1970 şi 1972.

Niciun comentariu:

Insportline