Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 9 martie 2011

Eva Tofalvi s-a calificat pentru proba cu startul in bloc la Campionatul Mondial de biatlon

Astazi, la Khanty-Mansiysk, in Rusia, au cotinuat intrecerile Campionatului Mondial de biatlon editia 2010-2011 cu proba de individula de 15 km la feminin.

Romania a fost reprezentata la aceasta competitie de catre Luminita Piscoran, Reka Ferenz si Eva Tofalvi.
Din cele 93 de participante care au terminat cursa, o singura biatlonista a nimerit toate cele 20 de tinte din cele doua pozitii aceasta fiind suedeza Helena Ekholm care de altfel a si castigat intrecerea cu timpul total de 47,08 minute.
Prima reprezentanta a Romaniei in clasamentul final a fost ciucanca Eva Tofalvi in varsta de 32 de ani, legitimata la ASA Miercurea Ciuc, care plecata in cursa cu pieptarul numarul 6 a terminat intrecerea dupa 54,12 minute pe locul 31 cu o intarziere de 7,03 minute fata de invingatoarea probei reusind sa doboare 15 din cele 20 tinte avand o ratare din pozitia culcat si 4 din pozitia in picioare fapt ce i-au adus 5 minute de penalizare.
Pozitia ocupata la sfarsitul intrecerii i-a adus 10 de puncte in clasamentul probei unde cu un total de 57 de puncte ocupa locul 27.
In ierarhia generala Tofalvi se mentine pe locul 33 cu un total de 202 puncte.
Cele 49 de puncte adunate in probele de sprint, urmarire si individual din cadrul Campionatului Mondial de la Khanty-Mansiysk o situeaza pe Eva pe locul 24 in ierarhia Campionatului Mondial fapt ce ii da dreptul sa participe sambata in proba de 12,5 km cu startul in bloc.
Cea de-a doua biatlonista din Romania in cursa a fost harghiteanca Reka Ferenz in varsta de 21 de ani, legitimata la CSS Gheorgheni, plecata in cursa cu numarul de concurs 50 a terminat intrecerea dupa 1:00,11 pe locul 73 cu o intarziere de 13,02 minute fata de invingatoarea probei si cu 6 tinte ratate cate trei din fiecare pozitie.
Ultima romanca in clasamentul final al cursei a fost braneanca Luminita Piscoran, in varsta de 22 de ani, legitimat la CSS Dinamo Brasov, pornit in cursa cu numarul 83 a terminat intrecerea pe locul 75, cu 8 tinte ratate 9 3 din pozitia culcat si 5 din pozitia in picioare) si la o distanta de 13,11 minute de castigatoarea probei.

Niciun comentariu:

Insportline