Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 martie 2011

Cursa Paris -Nice (I) - Rutierul belgian homas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) primul lider al cursei

Ieri, in Franta, a debutat a-69-a  editie a cursei ciliste "Paris-Nice", competitie inscrisa in calendarul UCI-Protour, prima competitie importanta de acest gen din 2011.
Turul se va desfasura in perioada 6-13 ianuarie.
La aceasta competitie participa 22echipe care vor parcurge traseul cu o lungime totala de 1.305,5 km in 8 etape.
In prima etapa a turului cei 176 de rutieri inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de 154,5 km intrun circuit in jurul localitatii Houdan victoria
 revenind la sprint belgianului in varsta de 24 ani, Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), cu timpul de 4 ore 5 minute si 6 secunde.
De Gendt i-a invins la sprintul de pe linia de sosire pe francezul Jérémy Roy (Francais de Jeux) si pe australianul Heinrich Haussler (Team Garmin-Cervelo) sositi in acelasi timp cu invingatorul. 
Ca urmare a victoriei obtinute in etapa de ieri Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) a imbracat tricoul galben al liderului in clasamentul general fiind urmat la 6 secunde de catre francezul Jérémy Roy (Francais de Jeux) si australianul Heinrich Haussler (Team Garmin-Cervelo) la 9 secunde distanta.
Ca urmare a castigarii sprintului de la finalul cursei dar si a unuia intermediar Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) a imbracat si tricoul al celui mai bun sprinter cu un total de 28 puncte.
Thomas De Gendt
(Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
a imbracat la finalul etapei si tricoul alb al celui mai bine clasat tanar in clasamentul general.
In clasamentul cataratorilor dotat cu tricoul verde s-a instalat pe prima pozitie francezul Damien Gaudin (Team Europcar) cu 4 puncte.
In clasamentul pe echipe Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team echipa liderului cursei conduce in clasament fiind urmata de catre Team Leopard-Trek si Francais de Jeux toate cu acelasi timp.
Maine in etapa a doua ciclistii vor avea de parcurs distanta de 199 km intre Montfourt L'Amaury si Amily.

Niciun comentariu:

Insportline