Totalul afișărilor de pagină

vineri, 17 iunie 2011

"Wolves" Bucuresti si-au aflat adversarii din Amlin Challenge Cup la rugby

Miercuri, la Dublin, in Irlanda, a avut loc tragerea la sorti a grupelor contand pentru editia a-XVI-a a Amlin Challenge Cup la rugby. In a doua competitie europeana intercluburi din cadrul rugbyului european reprezentanta Romaniei in aceasta intrecere, Selectionata "Wolves" Bucuresti, a fost repartizata in a patra (ultima) urna valorica.
In urma tragerii la sorti "Lupii" au fost repartizati in grupa 1 alaturi de mai vechile sale adversare din editia trecuta Stade Francais Paris (Franta) si Crociati Parma (Italia) dar si Worcester Warriors (Anglia) impotriva carora au jucat in editia din 2008-2009.
In grupa 2 internationalii romani pilierul Bogdan Balan si inchiatorul din gramada Alexandru Manta echipieri ai celor de la Lyon Rugby ii vor avea ca adversari pe cei de la Toulon (Franta), Newcastle Falcons (Anglia) si pe italienii de la Petrarca Padova.
In grupa 3 internationalul roman pilierul Silviu Florea si coechipierii sai de la Union Bordeaux-Begles vor juca impotriva englezilor de la London Wasps, francezilor de la Aviron Bayonnais si a italienilor de la Femi-CZ Rovigo.
In grupa 4 internationalii romani talonerul Marius Tincu si flankerul Ovidiu Tonita impreuna cu colegii lor de la formatia catalana USA Perpignan ii vor intalni pe galezii de la Newport Gwent Dragons, englezii de la Exeter Chiefs, si italienii de la Cavalieri Prato.
Grupa 5 va avea urmatoarea componenta : Sale Sharks (Anglia), Brive si Agen (Franta), Club de Rugby La Vila (Spania).
Partidele din grupe vor avea loc in perioada 10 noiembrie 2011 - 22 ianuarie 2012.
Stade Francais a fost fondata in 1883. In partidele care le sustine pe teren propriu evolueaza pe Stadionul Jean Bouin cu o capacitate de 12.000 de locuri. A castigat de 13 ori campionatul Frantei prima oara in 1893 si ultima oara in 2007. A disputat pana acum 23 de partide in Amlin Challenge Cup avand urmatorul bilant : 18 de victorii si 5 de infrangeri. In campionatul recent incheiat a terminat intrecerea pe locul 11. De notat ca francezii au participat pentru prima oara in aceasta cupa in 1997 cand debutul si l-au facut pe 28 septembrie pe stadionul “Farul” in compania Farului Constanta de care au dispus cu scorul de 85-28. In returul disputat la Paris francezii au castigat din nou de data aceasta cu scorul de 83-10. In editia de anul trecut Stade Francais a castigat ambele partide cu scorul de 29-20 la Bucuresti si cu 35-7 la Paris.
Worcester Warriors a fost fondata in 1871. In partidele care le sustine pe teren propriu evolueaza Sixways Stadium o arena cu o capacitate de 12.024 de locuri. A disputat pana acum 39 de partide in Amlin Challenge Cup avand urmatorul bilant : 27 de victorii si 12 infrangeri. In campionatul recent incheiat a terminat intrecerea pe locul 1 in liga a doua engleza promovand in Premiership.In editia 2008-2009 “Razboinicii” a trecut de “Stejari” la Bucuresti cu 53-17 pentru ca la Worcester sa le adminstreze o infrangere romanilor cu scorul de 38-19.
Crociati Parma a fost fondata in 2010. In partidele care le sustine pe teren propriu evolueaza pe arena Stadio XXV Aprile cu o capacitate de 3.500 de locuri. A disputat pana acum 49 de partide in Amlin Challenge Cup avand urmatorul bilant : 12 si 37 de infrangeri. In campionatul recent incheiat a terminat intrecerea pe locul 4. In editia trecuta a Challenge Cup “Stejari” la Bucuresti au trecut pe Stadionul “Arcul de Triumf” de italieni cu scorul de 20-19 pentru ca pe teren propriu cei de la Crociati Parma sa-si ia revansa castigand cu 16-12.

Niciun comentariu:

Insportline