Totalul afișărilor de pagină

vineri, 10 iunie 2011

IRB Nations Cup : Romania invinge Namibia 13-11 (13-3) in prima partida a zilei

Astazi, la Bucuresti, pe stadionul "Arcul de Triumf", a debutat editia din acest an a IRB Nations Cup la rugby. In prima partida a zilei s-au intalnit selectionata "frunzei de stejar" si detionatarea trofeului reprezentativa Namibiei cea care triumfa la editia de anul trecut. Pentru "stejari" acesta competitie este un bun prilej de a-si verifica fortele inainte de Cupa Mondiala din Noua Zeelanda din luna septembrie. Totodata rugbystii romani aveau de luat o revansa in fata africanilor care la editia de anul trecut i-au invins pe romani cu scorul de 21-17 cu un eseu marcat in prelungirile partidei.
 Asa stand lucrurile gazdele incep in forta si vor deschide scorul in minutul 5 printr-o lovitura de pedeapsa transformata de mijlocasul la deschidere Danut Dumbrava de pe linia de 22 de metri lateral dreapta. In minutul 11 fundasul Florin Vlaicu transforma o lovitura de pedeapsa de la 50 metri distanta de buturile adverse (este drept si cu ajutorul vantului) scorul devenind 6-0. Replica oaspetilor nu se lasa asteptata si vor reduce din diferenta prin mijlocasul la deschidere Eugene Jantjies dintr-o lovitura de pedeapsa. In minutul 20 vine si prima incercare a partidei trecuta in contul lui Daniel Carpo care desprins din gramada a culcat balonul in terenul de tinta namibian. Danut Dumbrava a reusit transformarea stfel ca scorul devenea 13-3. De mentionat ca namibienii erau in inferioritate numerica, dupa cartonasul galben primit de catre pilierul Du Toit in minutul 19.Pana la pauza mai notam o ratare a unei lovituri de pedepasa de catre namibieni si cartonasul galben prmit de catre pilierul Nicoale Nere la sfarsitul primei reprize.
Pe fondul inferioritatii numerice a gazdelor oaspetii vor reusi un eseu in minutul 42 prin fundasul Botha netransformat de catre Jantjies iar in minutul 67 se apropie la 13-11 dupa o lovitra de pedepasa executata si transformata de Botha.
Pana la sfarsitul celor 80 de minute de joc fiecare echipa a mai ratat cate o lovitura de pedepasa astfel ca fluierul final al arbitrului francez Pascal Gauzere a consemnat victoria Romaniei cu scorul de 13-11 (13-3).
Romania a jucat rugby doar primele 20 de minute dupa care crezandu-se prea devreme invingatori s-au angrenat in jocul adversarilor lor din emisfera sudica fapt ce le-a permis oaspetilor sa se apropie si chiar sa aiba sansa sa castige partida.
De remarcat faptul ca in primul "15" al nationalei "frunzei de stejar" au evoluat doi jucatori de la RCJ Farul Constanta inchizatorul Daniel Carpo si aripa Adrian Apostol inlocuit spre finalul partidei de un alt farist Catalin Nicolae iar de cealalta parte la namibieni au jucat mijlocasul la gramada Eugene Jantijies si aripa McGraph Van Wik ambii jucatori ai formatiei de pe litoral.
Iata si echipa aliniata de Razvan Mavrodin la startul partidei : Vlaicu - Apostol, Gal, Dimofte, Fercu - Dumbrava - Sirbu - Carpo, Ianus, Macovei - Ursache, Petre - Lazar, Tincu (Cap.), Nere.
Au mai jucat : Zebega, Dima, Calafeteanu, Nicolae, Cazan.

Celelalte doua partide ale primei zile s-au incheiat cu urmatoarele rezultate:
Georgia - South African Kings 17-31 (14-13)
Argentina Jaguars - Portugalia 21-25 (7-14)

Iata si clasamentul dupa prima zi :

1. South African Kings 1 1 0 0 31-17 4 puncte
2. Portugalia                1 1 0 0 25-21 4 puncte
3. Romania                  1 1 0 0 13-11 4 puncte
4. Namibia                  1 0 0 1 11-13 1 punct (1 bonus)
5. Argentina Jaguars    1 0 0 1 21-25 1 punct (1 bonus)
6. Georgia                   1 0 0 1 17-31 0 puncte

In urmatoarea partida Romania va intalni miercuri 15 iunie de la ora 19 selectionata regionala South African Kings.

Niciun comentariu:

Insportline