Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 iunie 2011

Astazi la Constanta debuteaza "Mica Bucla" (Turul Romaniei la ciclism)

Astazi la Constanta, debuteaza a-XXXXVIII-a editie a Turului ciclist al Romaniei,ce va avea loc in perioada 4-11 iunie, si se va desfăşura conform regulamentelor UCI şi FRCT.
La startul competitiei s-au aliniat 90 de rutieri din tara si strinatate. Turul va avea o lungime de 1311 km impartit in 8 etape si un prolog. 
Pe parcursul cursei  ciclistii vor avea parte de 21 de sprinturi intermediare dar si de  15 catarari din care una de categorie  speciala la Balea Lac, 6 de categoria A, 1 de categoria B si 7 de categoria C.
Valoarea premiilor puse in joc in anul acesta este de aproximativ 23.000 $. Se vor alacatui ierarhii separate pentru cel mai combativ ciclist (tricoul albastru), cel mai bun catarator (tricoul verde), cel mai bun sprinter (tricoul rosu), cel mai bun tanar roman (tricoul alb) dar si tricoul galben al liderului in clasamentul general.
Au confirmat participarea 15 echipe. Dintre acestea Ora Hotels Carrera (Ungaria), Tusnad Cycling Team (Romania),  Konya Torku Sekerspor si Marnisaspor Cycling Team din Turcia sunt echipe continentale.Din Italia au venit Cycling Team Friuli si GS San Marco Concrete Met Carerra, 
din Bulgaria SK Dobrich Cycling 1905 si Tzar Simeon 1898, din Romania Dinamo Bucuresti si Mazicon, EBH Cycling Team din Olanda, Tableware SPT din Grecia, Profilena din Germania si echipele nationale ale Romaniei, Serbiei si Moldovei.
Startul Turului Romaniei se va sambata, la ora 9.00 cu un prolog pe distanţa de 6 km de contratimp inidividual.
Contratimpul individual se va desfasura in statiunea Mamaia pe traseul Hotel Caraiman - Aqua Magic Mamaia. 
După-amieaza, este programată prima etapă, care se va întinde pe distanţa a 184 km intre Constanta – Braila. 
In etapa a-II-a, plutonul va pleca pe traseul Braila - Vaslui, pe distanţa a 187 km. 
In etapa a-III-a, cicliştii se vor duela pe un trase de 200 km intre Vaslui si Botosani. 
Etapa, a -IV-a, programată miercuri 8 iunie,se va intinde pe 226 km intre Botosani si Suceava.
Etapa a V-a va porni de la Targu Neamt si se va termina dupa parcurgerea a 212 la Targu Mures.
In Etapa a-VI-a plutonul se va deplasa pe distanta a 145 km intre Targu Mures si Sibiu. Etapa a-VII-a, regina turului si va desfasura pe distanta a 72 de km intre Sibiu si Balea Lac (sosirea in ascensiune).
In ultima etapa, a-VIII-a a turulu, ciclistii vor porni de la Sacele pentru ca sa ajunga dupa 169 de kilometrii la Bucuresti.

Niciun comentariu:

Insportline