Totalul afișărilor de pagină

duminică, 3 martie 2013

Paris-Nice (I) : Ciclistul francez Damien Goudin (Europcar) a castigat prologul cursei cicliste Paris-Nice

Astazi, in Franta, a debutat a-71-a editie a cursei cicliste "Paris-Nice", competitie inscrisa in calendarul UCI-Protour. Turul se va desfasura in perioada 3-10 martie.La aceasta competitie participa 21 echipe care vor parcurge traseul cu o lungime totala de 1.174, km in 7 etape la care se adauga prologul.
In prologul turului cei 184 de rutieri inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de 2,9 km intr-un circuit in localitatea Houllies intr-un contratimp individual, victoria revenind francezului in varsta de 26 ani, Damien Goudin de la formatia franceza Europcar cu timpul de 3 minute si 37 secunde.
Pe locurile urmatoare au sosit francezul Sylvian Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) si olandezul Liuewe Westra (Vacansoleil - DCM Pro Cycling Team) sositi la 1 secunde distanta de invingator.
Ca urmare a victoriei obtinute in prologul cursei  francezul Damien Goudin (Europcar) a imbracat tricoul al liderului in clasamentul general fiind urmat la 1 secunda de catre francezul Sylvian Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) si olandezul Liuewe Westra (Vacansoleil - DCM Pro Cycling Team).
Adjudecandu-si etapa francezul Damien Goudin (Europcar) a imbracat si tricoul verde al celui mai bun  sprinter cu un total de 25 puncte.
Olandezul Wilco Kelderman (Blanco Pro Cycling Team ) sosit al patrulea la contratimp a imbracat la finalul etapei si tricoul alb al celui mai bine clasat tanar in clasamentul general.
In clasamentul pe echipe Omega Pharma-Quick Step conduce fiind urmata de catre Blanco Pro Cycling Team  si Europcar la 6 secunde distanta.
Maine in prima etapa ciclistii vor avea de parcurs distanta de 195 km intre Saint-Germain-en-Laye si Nemours

Niciun comentariu:

Insportline