Totalul afișărilor de pagină

duminică, 17 martie 2013

Georgia a castigat Scutul European si Cupa "Antim Ivireanu"

Sambata s-au disputat ultimele partide din cadrul  editiei 2013-2015 a Cupei Europene pe Natiuni divizia a-I-a valorica la rugby, meciuri contand pentru etapa a-V-a, categorie din care face parte si nationala "frunzei de stejar" alaturi de Georgia, Rusia, Spania, Portugalia si Belgia.
Iata rezultele partidelor programate astazi :
Spania - Portugalia  9 -9 (6-0)
La Santiago de Compostela,  pe  stadionul San Lazaro, pe ploaie, intr-o partida arbitrata de o brigada franceza cele doua cambatante prezente pe teren au terminat nedecis scor 9-9 (6-0).
Pentru gazde au marcat Simpson si Nava Olano din 2 respectiv o lovitura de pedeapsa pentru gazde iar pentru oaspeti au punctat Pedro Leal si Samuel Marques din 2 respectiv o lovitura de pedeapsa.
De mentionat faptul ca arbitrul francez a acordat 4 cartonase galbene cate doua pentru fiecare echipa : la spanioli au fost sanctionati Lasa Arratibel in minutul 39 si Cook in minutul 69 iar la portughezi au primit cartonas galben Beco in minutul 12 respectiv Murre in minutul 39.
Rusia - Belgia 43-32 (17-13)
La Soci, arbitrati de o  brigada italiana, reprezentativa tarii gazda a invins cu scorul de 43-32 (17-13) pe selectionata Belgiei.
Pentru rusi au concretizat pe tabela de marcaj Kulemin 2 eseuri, Gresev, Gerasimov, Temnov, Tsnobliladze cate un eseu si Klyuchnikov din 4 transformari. In minutul 36 reprezentativa Rusiei a beenficiat de un eseu de penalizare.
Pentru seelctionata Belgieii au punctat Carlos Fierro din 2 lovituri de pedeapsa si 3 transformari respectiv Mirrialakis, Nana si Berger cate un eseu. In minutul 80 reprezentativa "dracilor rosii" a beneficiat de un eseu de penalizare.
Arbitrul italian Blessano a fost nevoit sa corde 3 cartonase galbene : doua la gazde Tsnobliladze in minutul 59 si Voytov in minutul 74 respetiv Vershelden in iminutul 70 de la oaspeti.
Romania - Georgia 9-9 (9-15)
La Bucuresti, pe stadionul "Arcul de Triumf" in fata a 4000 de spectatori, pe vreme frumoasa, in conditii execelenta s-a desfasurat adevarata finala grupei arbitrata de catre o brigada galeza avandu-l la centru pe Ian Davies. Partida s-a terminat nedecis scor 9-9 (6-6) dar gruzinii s-au adjudecat Scutul European trofeu acordat primei clasate in Cupa Europeana pe Natiuni divizia a-I-a valorica la rugby ca urmare a esaverajului superior nationalei "frunzei de stejar". Totodata georgienii au castigat si Cupa "Antin Ivireanu" trofeu ce se disputa anual intre cele doua selectionate.
Pentru selectionata Romaniei a punctat Florin Vlaicu din 3 lovituri de pedeapsa iar pentru oaspeti Merab Kvirikashivili tot din 3 lovituri de pedeapsa.
Arbitrul galez a eliminat temporar cate un jucator din fiecare tabara Sutiashvili in minutul 70 de la georgieni si  in minutul 74 centrul  selectionatei "frunzei de stejar" Florin Vlaicu.
Dupa cele cinci etape disputate in clasament conduc Georgia si Romania cu cate 19 puncte fiecare despartite de esaveraj urmate de Rusia cu14  puncte, Portugalia cu 7 punct, Belgia si  Spania cu cate 5 puncte fiecare.

Niciun comentariu:

Insportline