Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 2 martie 2013

Divizia Nationala A1 la volei masculin : SCM U Craiova - CVM Tomis Constanta 0-3 (16-25, 18-25, 24-26)

Astazi, la Craiova, in noua si cocheta Sala Sporturilor din Banie cu o capacitate de 4.000 de locuri (Constanta cand va avea o asemenea sala polivalenta !?), in ultima etapa (a-XXII)-a a sezonului regulat a Diviziei Nationale A1 la volei masculin, surpriza placuta a acestei editii echipa gazda SCM U Craiova a primit replica liderului la zi, CVM Tomis Constanta intr-o partida considerata a fi derbyul campionatului prin prisma pozitiilor ocupate de cele doua combatante.
La gazde intalnim pe fostii jucatori ai CVM-ului din diferite periaoda Teodor Milotin, Mihai Dumitrascu si ultimul Dan Borota care a evoluat la Tomis pana in turul campionatului.
Aceste fiind datele problemei antrenorul bulgar al CVM-ului Martin Stoev ajutat de Radu Began a aliniat la startul partidei o formula de echipa cu multe rezerve : Javier Gonzales (coordonator), Igor Merkhusev (extrema), Adrian Gontariu (universal), Sergiu Stancu (centru), Mladen Bojovic (centru), Kostadin  Stoykov (extrema) şi Marko Samardzic pe postul de libero.
Inceputul primul set este unul echilibrat oltenii tinand pasul cu liderul (7-8) dupa care constantenii se desprind inceptul cu incetul (12-16) pentru ca setul sa revina oaspetilor cu scorul de 25-16.
O faza interesnta s-a petrecut la scorul de 20-16 in favoare constantenilor cand liberoul de meserie Marko Samardzic introdus in locul lui Stoykov in linia a-II-a la preluare a facut punct dupa o pasa primita de la Gonzales.
In partialul al doilea voleibalistii din Banie incep mult mai bine si vor conduce la primul time-out tehnic cu 8-7 dar munca lor este data peste cap de chiar antrenorul lor, Danut Pascu, care la inceperea setului doi  a dat gresit la masa tehnica asezarea in teren a echipei sale. Dupa indelungi parlamentari la care a participat si arbitrul principal Bogdan Stoica scorul este modificat 8-5 in favoarea tomitanilor. Demoralizati craiovenii vor ceda setul foarte usor dupa aceste incident 16-8, 18-9 si 25-18 in final pentru dobrogeni. 
In setul al treilea ultimul set, si ultimul, orgoliul si mandria oltenilor iese la iveala astfel ca vom avea un set foarte disputat cu schimbari de scor de ambele sensuri 8-6, 12-12, 19-17 si 19-19. La acest scor dupa o schimbare facuta de Stoev care-l va introduce pe Stancu la serviciu in locul lui Tanasescu masa tehnica reclama din nou iregularitati de data acesta in asezarea Tomisiului si se trece iar la indelungi parlamanetari cu arbitrul principal Bogdan Stoica coborat din nou  la masa tehnica pentru a lamuri si clarifica situatia. Intr-un final se decide repetarea punctului. Din nou dezavantajati din punctul lor de vedere "studentii" craioveni cedeaza initiativa fiind condusi cu 23-21. Ambitia si orgoliul oltenesc renasc si doljenii vor avea o mingie de set insa experienta voleibalistilor Tomisiului si-aspus cuvantul si vor castiga setul cu 26-24 si implicit meciul cu 3-0.
Pentru CVM Tomis Constant au mai jucat si Andrei Spanu si Razvan Tanasescu.
Pentru ca au fortat serviciul voleibalistii constanteni au avut din nou probleme la serviciu unde nu mai putin de 12 s-au transformat in puncte pentru adversari dar au resuit si 5 servicii-as. In schimb blocajul si-a facut din nou datoria reusind 9 de puncte prin acest procedeu.
MVP partidei a fost jucatorul Tomisului extrema Igor Merkhusev care a reusit nu mai putin de 12 puncte (10 atacuri castigatoare si 2 blocaje de unul singur).
Dupa aceasta victorie CVM Tomis cu cele 57 puncte a incheiat sezonul regulat pe primul loc la mare distanta de ocupanta lucului doi SCMU Craiova cu 40 de puncte. Pe locurile 3-5 la egalitate de puncte despartite de setaveraj au terminat REMAT Zalau, Unirea Dej si Stiinta Explorari Baia Mare
In play-off CVM Tomis o va intalni pe ocupanta locului 8 in clasament CSM Agronomia Bucuresti primul meci urmand a se disputa la Constanta pe 9 martie.

Niciun comentariu:

Insportline