Totalul afișărilor de pagină

joi, 14 martie 2013

Biatlonista Eva Tofalvi locul 25 la Khanty -Mansiysk, in Rusia

Astazi, la Khanty -Mansiysk, in Rusia, au debutat intrecerile etapei a-IX-a (ultima) din cadrul Cupei Mondiale la biatlon cu proba feminine de sprint 7,5 km.
Romania a fost reprezentata in acesta intrecere de catre Eva Tofalvi, Reka Ferencz si Luminita Piscoran.
In intrecere feminina de 7,5 km sprint cea mai bine clasata a fost ciucanca Eva Tofalvi in varsta de 34 de ani, legitimata la ASA Miercurea Ciuc care a terminat cursa pe locul 25 cu toate cele 10 tinte doborate si cu timpul total de 23,04 minute la 1,39 minute  secunde distanta de de prima pozitie ocupata la sfarsitul cursei de biatlonista ceha Gabriela Soukalova. Pozitia ocupata la sfarsitul cursei i-a adus 16 puncte in clasamentul probei si cel general care adaugate zestrea acumulata au clasat-o la sfarsitul Cupei Mondiale pe locul 39 in proba de sprint cu un total de 65 de puncte.
Cea de a doua romanca in clasamentul probei a fost Reka Ferencz in varsta de 23 de ani, legitimata la Dinamo Brasov care a parcurs cei 7,5 km rezervati fetelor in 25,27 minute avand o singura ratare din pozitia in picioare terminand astfel cursa pe locul 71 la o distanta de 4,02 minute de prima pozitie a clasamentului. Ultima biatlonista din Romania in clasamentul genera a fost braneanca Luminita Piscoran, in varsta de 24 de ani, legitimata la CSS Dinamo Brasov, a parcurs distanta  in 25,40 minute avand 4 tinte ratate cate 2 din fiecare  pozitie terminand cursa pe locul 74 la 4,15 minute distanta de de prima pozitie a clasamentului.Cu cele 2 puncte acumulate in intrecerile de sprint Luminita s-a situat pe locul 92 in ierarhia generala a probei.
Tora Berger a  fost rasplatita cu "Globul de Cristal" pentru faptul ca dupa disputarea tuturor probelor de sprint 7,5 km din cadrul  etapelor din Cupa Mondiala  s-a clasat pe primul loc. Ea fost urmata in ierahia acestei probe de catre Dariya Domracheva si Miriam Gossner.
In clasamentul pe natiuni Romania dupa disputarea tuturor etapelor din Cupa Mondiala a ocupat finalmente locul 16 cu 4000 de puncte. Pe prima pozitie s-a situat Norvegia urmata de Germania si Rusia.
Pozitia ocupata de catre Eva Tofalvi la finalul intrecerii de sprint i-a permis acesteia participarea in cursa de urmarire 10 km ce se va desfasura sambata.

Niciun comentariu:

Insportline