Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 16 octombrie 2010

"Stejarii" Bucuresti prima victorie in Amlin Challenge Cup : 20-19 (12-10) cu Crociati Rugby

Astazi, la Bucuresti, pe Stadionul de rugby “Arcul de Triumf”, pe o vreme buna pentru rugby, in fata a 700 de spectatori, Selectionata Stejarii Bucuresti formata din jucatori care evolue aza in campionatul intern a primit replica italienilor de la Crociati Rugby in cadrul etapei a doua a grupei 4 din cadrul "Amlin Challenge Cup".
Rugystii romani doreau sa-i faca pe suporteri sa uite evolutia foarte slaba din partida cu Leeds Carnegie.
Dupa cum incepuse partida, si dupa cum evoluau baieti speram intr-un reveniment.
Primele 23 de minute au fost dominate clar de "stejari" care au si concretizat pe tabela de marcaj prin 3 lovituri de pedeapsa, dictate in urma unor pozitii de offisede ale jucatorilor italieni, executate perfect de mijlocasul la deschidere Danut Dumbrava.
A venit fatidicul minut 23 care a schimbat intreg cursul partidei. La o tusa executat in "22" propriu de catre Beca balonul ajunge la Dumbrava care ezita o fractiune de secunda, ezitarea care a dus ca degajarea sa fie blocata de catre inaintarea italiana, balonul ajungand in terenul nostru de tinta culcat de catre parmezani. Transformarea a fost concretizata de catre Amversa si scorul devne 9-7. Pana la pauza fiecare echipa mai puncteaza din cate o lovitura de pedeapsa scorul la pauza fiind 12-10 in favoarea "Stejarilor". Un alt fapt demn d eremarcat este eliminarea temporara a pilieurului Petru Tamba in minutul 36 pentru prabusirea molului.
La reluare italienii sunt mai decisi si astfel ca vor prelua initiativa si vor domina partida reusind sa preia conducerea pe tabela de marcaj prin cele treilovituri de pedeasa transformate de catre Anversa fata de doar una pentru gazde prin Dumbrava. Astfel ca scorul in minutul 74 era favorabil oaspetilor 15-19.
O ultima tresarire de orgoliu a "stejarilor" avea sa schimbe soarta partidei care parea pecetluita. In minutele de prelungire in urma unei infractiuni comise de italienila 40 de metri de propriile buturi fundasul Florin Vlaicu trimite balonul in tusa la aproximativ 15 metri de terenul de tinta advers. Repunerea in tusa ne partine Radoi reusind (!?) ca prin minune sa se sincronizeze cu prinzatorii (pentru ca pana atunci atat el cat si Beca au pierdut multe tuse) fapt ce a dus ca pachetul nostru de inaintare sa mai inainteze cativa metri si apoi sa dezvolte atacul pe treisferturi si dupa cateva fixari ale apararii adverse balonul ajunge la Calafeteanu care ii paseaza lui Fercu pe partea stanga iar acesta il vede venind lansat pe Catalin Nicolae care care nu va mai puteea fi oprit si va culca balonul in terneul de tinta advers. Din pacate transformarea eseului a fost ratata dar din fericire partida se termina cu victoria in extremis a gazdelor cu scorul de 20-19 (12-10).
In concluzie "Stejarii" au avut din nou probleme in tusa ca si la partida cu Leeds Carnegie cei doi taloneri Catalin Beca si Andrei Radoi nu s-au sincronizat deloc cu prinzatorii din pachetul de inaintare jumatate din tusele executate fiind pierdute. Romanii au avut probleme si la legarea gramezii, o alta hiba a rugbystilor nostrii a fost si jocul la mana unde au fost foarte multe greseli in manuirea balonului. Lipsa de experienta nu a fost o scuza avand in vedere ca marea majoritate a celor ce au facut parte din acest lot au evoluat si pentru prima reprezentativa. Astfel ca, dupa inca o saptamana de antrenamente, nu s-a vazut niciun progres fata de partida de saptamana trecuta.
Nu intelegem insistenta cu care se promoveaza jucatori de la echipa clasata la sfarsitul campionatului pe locul 4 am numit-o aiici pe Dinamo Bucuresti. Doar pentru ca antrenorul sa intre in gratiile presedintelui dinamovist al Federatiei Romane de Rugby Alin Petrache.
Poate ideea inscrierii in competitie a unei asemenea selectionate care sa cuprinda jucatori de la mai multe echipe din campionatul intern nu este viabila avand in vedere ca pentru a se omogeniza relatiile de joc trebuie o perioada mai lunga nu cateva zile cat a avut la dispozitie Steve McDowall.
Ar trebui schimbata strategia si inscrisa in competitie echipa campioana in speta anul acesta Stiinta Baia Mare care poate ar fi avut mai multe de spus in Amlin Challenge Cup.
Cel mai bun om al Selectionatei "Stejarii" Bucuresti a fost centrul, CATALIN NICOLAE, jucator al RCJ Farul Constanta, cel care a si inscris singurul eseu al "Stejarilor".
Iata echipa trimisa in teren de antrenorul Steve McDowall la fluierul arbitrului galez Tim Hayes:
Stejarii: 15 Vlaicu Florin, 14 Lemnaru Madalin, 13 Gheara Constantin (min.56 22 Nicolae Catalin) , 12 Gal Csaba, 11 Fercu Catalin, 10 Dumbrava Dan, 9 Ivan Valentin (min.41 21 Calafeteanu Valentin), 8 Macovei Mihai (C), 7 Ianus Daniel, 6 Burcea Stelian (min.46 17 Dico Mihai), 5 Drenceanu Marian (min.46 20 Valcu Alexandru), 4 Poparlan Valentin (min.67 19 Lazar Dorin), 3 Badalicescu Vlad (min.46 18 Nere Nicolae), 2 Beca Catalin (min.41 16 Radoi Andrei), 1 Tamba Petru
Rezerve: 23 Sarbu Mugurel
In cealalta partida a grupei Stade Francais va intalni maine pe Leeds Carnegie.Urmatoarea partida "Stejarii" Bucuresti care o vor sustine tot pe teren propriu va fi pe 11 decembrie in compania francezilor de la Stade Francais.
Pana atunci insa nationala "frunzei de stejar" va intani intr-o dubla mansa decisiva, pentru caliifcarea la Cupa Mondiala din 2011, selectionata Uruguayului.

Niciun comentariu:

Insportline