Totalul afișărilor de pagină

luni, 18 octombrie 2010

Dinamo Bucuresti invinge pe CVM Tomis Constanta in finala Cupei Romaniei la volei masculin

Astazi, la Baia Mare, in Sala Sporturilor "Lascar Pana" s-a disputat finala Cupei Romaniei la volei masculin. Protagoniste au fost sextupla castigatoare a acestui trofeu CVM Tomis Constanta si surpriza acestei competitii echipa Dinamo Bucursti care in semifinale a trecut cu scorul de 3-1 de campioana tarii REMAT Zalau.
Porniti ca favoriti "marinarii" si-au dezamagit profund suporterii prin evolutia lor lamentabila. Constantenii au dezamagit la toate capitolele dar in special la serviciu unde au cedat numai putin de 12 puncte adversarului prin mingiile trimise in fileu, in afara spatiului de joc sau prin calcarea liniei de serviciu (1?).
Preluarile au fost un alt capitol deficitar "campion" la acest procedeu fiind tanarul moldovean extrema Dimitri Bahov (19 ani) care la un serviciu al adversarilor nu a apreciat corect traiectoria mingia lovindu-l in fata.
De altfel vazand slabiciunea lui Bahov mai toate serviciile dinamoviste vizau zona in care se afla acesta. Nici liberoul Mark Plotyczer nu a dat satisfactie nereusind sa-l ajute in preluari pe Bahov.
Blocajul a fost ca si inexistent doar cu 2-3 mingii blocate in ultimul set nu se face primavara.
O alta cauza a acestui insucces o constitie si multitudinea de transferuri efectuate in aceasta vara fiind adusi nu mai putin de 11 jucatori din vechea garnitura ramanand doar capitanul Radu Began, centrul Petrisor Macovei si liberoul Mihai Mihaila. Aceste fluctuatii dese de jucatori au dus la slaba omogenizare a relatiilor de joc intre vechii si noii echipieri ai CVM Tomis Constanta.
Antrenorul vicecampioanei la inceputul partidei a trimis in teren urmatoarea formula de echipa : Marin Lescov (coordonator) – Radu Began (capitan, centru), Petrisor Macovei (centru), Dmitrii Bahov(extrema), Cristian Chitigoi (universal), Igor Merkushev (extrema)-Mark Plotyczer (libero).
Dupa primul set Merkushev care nu a dat satisfactie a fost schimbat cu universalul danez Mats Ditlevesen care a mai inviorat putin jocul dar a pacatuit la serviciu unde a trimis de 4 ori mingia in fileu.
Nu am inteles strategia lui Viktor Sidelnikov de al mentine in teren pe Bahov care a fost "mana moarta" din echipa constanteana in ciuda evolutiei foarte slabe.
O alta cauza ar fi si faptul ca voleibalistii de la malul marii nu au reusit sa-l anihileze pe universalul dinamovist Razvan Purice.
Asa stand lucrurile singura tresarire de orgoliu a constantenilor s-a produs in setul al doilea cand s-au detasat la 15-11 dar nu au reusit sa gestioneze corect avantajul creat astfel ca dinamovistii au intors soarta setului adjudecandu-l cu scorul de 25-22.
Scor final : Dinamo Bucuresti - CVM Tomis Constanta 3-0 (25-14, 25-22, 25-17).
In rest mai ramane de adaugat faptul ca echipa Dinamo Bucuresti prin evolutiile sale din Cupa Romaniei de anul acesta este marea favorita la titlu pentru locurile urmatoare candidand intr-o ordine aleatorie CVM Tomis Constanta, Unirea Dej si REMAT Zalau.

Niciun comentariu:

Insportline