Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 octombrie 2010

Statele Unite ale Americii renunta la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2018

 Comitetul nordamerican de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2018 prin vocea presedintelui sau , Sunil Gulati, a anuntat vineri decizia lor de a se retrage din cursa pentru a organiza Cupei Mondiale din 2018 dorind să se concentreze asupra organizarii Cupei Mondiale din 2022. Convinsi că editia din 2018 a Cupei Mondiale va fi acordata unei ţari europene, membrii comitetului de organizare sunt "încrezători în faptul că este în interesul Statelor Unite pentru a se concentra in a castiga organizarea Cupei Mondiale din 2022", a spus preşedintele Sunil Gulati.
Decizia de retragere a fost apreciat de către oficialii FIFA, astfel ca in cursa pentru organizarea Cupei Mondiale din 2018 rămâne patru candidate, toate europene : Anglia, Rusia şi doua candidaturi comune Belgia-Olanda şi Spania- Portugalia.
"Anunţul de astăzi de către comisia nominalizarea a Statelor Unite cu privire la intenţia sa de a se concentra exclusiv pe Cupa Mondiala din 2022 este, prin urmare, un gest salutat şi foarte apreciat de către FIFA " a declarat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke.
FIFA va selecta ţările gazdă pentru cele doua editii din 2018 şi 2022 la 2 decembrie la Zurich. Statutul FIFA prevede că "două ediţii consecutive ale concurenţei nu pot avea loc pe acelaşi continent," dreptul de a găzdui Cupa Mondială în 2022 va fi jucat între Australia, Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii, Japonia si Qatar.

Niciun comentariu:

Insportline