Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 9 octombrie 2010

"Stejarii" Bucuresti - Leeds Carnegie 9-23 (6-3) in Amlin Challenge Cup

Astazi, la Bucuresti, pe Stadionul de rugby “Arcul de Triumf”, pe o vreme "englezeasca" cu ploaie si vant Selectionata Stejarii Bucuresti formata din jucatori care participa in campionatul intern a primit replica englezilor de la Leeds Carnegie in cadrul primei etape a grupei 4 din cadrul "Amlin Challenge Cup". Cei de la Carnegie sunt o mai veche cunostiinta a romanilor pentru ca anul trecut in cadrul aceleiasi competitii englezii au obtinut doua victorii atat la Bucuresti cu scorul de 10-6 cat si la Leeds cu categoricul scoru de 49-0. Partida a fost una de un slab nivel tehnic si spectacular cu multe greseli si infractiuni de o parte si de alte. "Stejarii" ; ; au avut probleme in tusa unde talonerul Andrei Radoi de la campioana tarii Stiinta Baia Mare nu s-a sincronizat deloc cu coechipierii din pachetul de inaintare jumatate din tusele executate fiind pierdute. Romanii au avut probleme si la legarea gramezii, numeroasele greseli fiind sanctionate cu cartonas galben Radoi in minutul 54 si totodata cu eseu de penalizare in acelasi minut. Si pentru ca nu s-au linistit obstructionand in continuare romanii au jucat ultimele 10 minute din noua in inferioritate aripa Catalin Fercu fiind sanctionata cu cartonas galben.O alta hiba a rugbystilor nostrii a fost si jocul la mana unde au fost foarte multe greseli in manuirea balonului. Lipsa de experienta nu a fost o scuza avand in vedere ca marea majoritate a celor ce au facut parte din acest lot au evoluat si pentru prima reprezentativa. Din pacate doar in prima repriza "stejarii" au reusit sa tina piept englezilor terminand chiar in avantaj la pauza scor 6-3 puncte realizate de catre fundasul Florin Vlaicu prin doua lovituri de pedeapsa respectiv Lewis-Pratt pentru oaspeti.

In repriza a doua selectionata formata din jucatori din campionatul intern nu a mai putut tine pasul cu adversarul si a cedat initiativa fiind dominata la toate capitolele. Astfel dupa 80 de minute de joc efectiv scorul final a fost 23-9 (3-6) in favoarea lui Leeds Carnegie. Pentru gazde a mai punctat din nou florin Vlaicu din lovitura de pedeapsa iar pentru invingatori punctele din a doua parte a meciului a fost realizate de catre aripa Fa'afili un eseu, Lewis-Pratt si Thomas cate o transformare si o lovitura de pedeapsa fiecare.
Cel mai bun om al Selectionatei "Stejarii" Bucuresti a fost capitanul echipei, inchizatorul din gramada, DANIEL CARPO, in varsta de 26 de ani jucator al RCJ Farul Constanta.
Poate ideea inscrierii in competitie a unei asemenea selectionate care sa cuprinda jucatori de la mai multee echipe din campionatul intern nu este viabila avand in vedere ca pentru a se omogeniza relatiile de joc trebuie o perioada mai lunga nu cateva zile cat a avut la dispozitie Steve McDowall.
Ar trebui schimbata strategia si inscrisa in competitie echipa campioana in speta anul acesta Stiinta Baia Mare care poate ar fi avut mai multe de spus in Amlin Challenge Cup.

Iata echipe care au evoluat la fluierul arbitrului Laurent Cardona:

Stejarii Bucuresti : 15 Vlaicu Florin, 14 Lemnaru Madalin, 13 Cazan Ionel (min.59 22 Gheara Constantin), 12 Gal Csaba, 11 Fercu Catalin,10 Sarbu Mugurel (min.42 23 Nicolae Catalin), 9 Calafeteanu Valentin (min.71 21 Surugiu Florin), 8 Carpo Daniel (C), 7 Ianus Daniel (min.54 16 Beca Catalin), 6 Burcea Stelian, 5 Lazar Dorin (min.26 19 Valcu Alexandru), 4 Poparlan Valentin, 3 Nere Nicolae (min.56 17 Tamba Petru), 2 Radoi Andrei, 1 Dico Mihai (min.56 18 Badalicescu Vlad).
Rezerve: 20. Rosu Valentin
Antrenor: Steve McDowall
In cealalta partida a grupei Stade Francais a invins cu scorul de 57-6 pe Crociati Rugby.
Urmatoarea partida "Stejarii" Bucuresti o vor sustine tot pe teren propriu in compania celor de la Crociati Rugby pe 16 octombrie.

Niciun comentariu:

Insportline