Totalul afișărilor de pagină

duminică, 24 octombrie 2010

CVM Tomis Constanta victorie in extremis cu scorul de 3-2 in fata celor de la Unirea Dej

Astazi in Sala Sporturilor din Constanta, in cadrul etapei a-III-a a Campionatului National Divizia A la volei masculin, echipa gazda,CVM Tomis, a primit replica ardelenilor de la Unirea Dej intr-o reeditare a semifinalei Cupei Romaniei de saptamana trecuta de la Baia Mare cand "marinarii" s-au impus cu 3-2 dupa ce au fost condusi cu 2-0.
“Delfinii” condusi de pe margine de catre antrenor principal Viktor Sidelnikov si de Razvan Parpala, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Janosik (coordonator) – Andrei Spanu (centru), Petrisor Macovei (centru), Mats Ditlevsen (universal), Cristian Chitigoi (extrema), Mark Plotyczer (extrema) - Dimitri Bahov (libero).
Aceasta formula a fost un a improvizata ca urmare a accidentarii de la mana a capitanului Radu Began. Totodata a surprins titularizarea pe postul de libero a lui Dimitri Bahov extrema de meserie si ca urmare a evolutiei foarte slabe la preluare din finala Cupei Romaniei pierduta in mod lamantabi in fata lui Dinamo Bucuresti.
Constantenii evoluand pentru prima data in acest nou sezon in Sala Sporturilor din localitate doreau sa spele aminterea neplacuta existenta in mintea suporterilor constanteni priivnd partida pierduta rusinos in fat lui Dinamo in Cupa Romaniei. Insa socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.
Setul unu debuteaza cu dominarea oaspetilor care conduc cu 4-0 moment in care gazdele cer time-out. Dupa aceasta intrerupere constantenii reintra incet incet in meci reusind sa recupereze punct cu punct astfel la urmatorul time-out tehnic scor ul era 16-13 pentru dejeni. La scorul de 24-23 pentru oaspeti Sidelnikov face o schimbare neinspirata introducandu-l pe Lescov la serviciu in locul lui Macovei. Modoveanul intrand nepregatitit trimite minigia in fileu astfel ca setul de debut este adjudecat de Unirea cu 25-23.
Treziti la realitate constantenii vor prelua initiativa in setul al doilea conducand cu 9-4 si 16-9. In acest moment dejenii au o tresarire de orgoliu apropiandu-se la 17-15 in ciuda celor 2 time-outuri cerete de Sidelnikov pentru a intrerupe seria castigatoare a oaspetilor. Schimbarea coordonatului Lescov cu Janosik aduce plusul de siguranta si incredere necesar "marinarilor" astfel ca isi vor adjudeca setul al doilea cu 25-21.
In setul al treilea pe fondul relaxarii gazdelor care deja se vedeau ca sacii-n caruta Unirea va conduce cu 9-1 (!?). Constantenii se trezesc din pumni dar diferenta deja creata este greu de recuperat oaspetii conducand cu 10-5, 16-9, 19-11 si 23-14. La acest scor universalul Ditlevsen este inlocuit cu Igor Merkhusev care nu va reusi sa faca pre multe minuni setul revenind dejenilor cu scorul de 25-18.
Constantenii constienti de faptul ca orice pas gresit ar fi insemnat pierderea setului si implicit a partidiei vor incepe setul al patrulea in forta conducand cu 4-1, 8-3 si 11-7. Ardelenii se vor apropia la 12-10 si 14-12 dar constantenii mult mai prudenti si mai atenti vor mentine si chiar isi vor mari avansul si cu ajutorul lui Ditlevsen intrat din nou in teren la schimb cu Merkhusev 16-12, 20-15, 24-17 pentru ca sa castige setul cu 25-19.
Ultimul set cel de "aur" va fi dominat de gazde care de la 2-3 pentru Unirea vor conduce cu 7-4, 11-8, 13-10 si 14-11 pentru ca sa castige setul cu 15-12 si implicit meciul cu 3-2 dupa 120 de minute de lupta.
Din nou "tomitanii" au avut probleme la serviciu oferind pe tava nu mai putin de 13 puncte adversarilor lor prin servicile gresite exediate in fileu sau in afara suprafetei de joc in special de catre Ditlevsen si Chitigoi ultimul deficitar si la preluare.
Cel mai constant jucator al gazdelor a fost centrul Petrisor Macovei.
De la oaspeti i-am remarcat pe coordonatorul Mihai Dascalu si pe extrema Mihai Dumitrache care anul trecut a evoluat sub culorile celor de la Tomis Constanta.

Niciun comentariu:

Insportline