Totalul afișărilor de pagină

luni, 10 mai 2010

Ucraina invingand Lituania va infrunta Romania in dubla mansa in calificarile pentru Cupa Mondiala din 2011 din Noua Zeelanda

Sambata pe arena de rugby "Savivaldbye Stadium", din localitatea lituaniana Siaulia,i s-a disputat partida dintre reprezentativa tarii gazda, Lituania, si Ucraina contand pentru runda a-IV-a a calificarilor pentru Cupa Mondiala de rugby din Noua Zeelanda din 2011. Lituania a obtinut dreptul de a juca aceasta partida de calificare dupa ce a castigat "en fanfare" Divizia a-III-a a Cupei Europene a Natiunilor si a trecut pe rand de Israel in runda a-II-a cu scorul de 19-3 si de Olanda in runda a-III-a cu scorul de 6-3 iar Ucraina s-a calificat castigand Divizia a-II-a a Cupei Europene a Natiunilor. Totodata balticii veneau dupa o serie impresionanta de 18 victorii inceputa in 27 mai 2006 cu o victorie impotriva Ungariei cu 23-17 si incheiata pe 24 aprilie cand au invins Serbia cu 77-5. Acest sir de succese le-au dat sperante lituanienilor care prin vocea capitanului lor Mindaugas Misevicius declarase ca "... dorim sa ne calificam la Cupa Mondiala din 2011 din Noua Zeelanda". Insa de la vorbe si pana la fapte a fost cale lunga ... pentru ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.
Ucrainienii mult mai rezervati au tacut si au facut astfel ca la pauza meciului acestia conduceau cu 20-3 dupa ce mijlocasul la gramada al oaspetilor Serghey Ianchiy a punctat in minutul 8 si 24 din lovituri de pedeapsa iar centrul Oleg Kosariev si din nou Serghey Ianchiy au culcat balonul in terenul de tinta advers in minutele 13 si 35 ambele trasnformate de Yanchiy. Pentru gazde a redus din diferenta centrul Gediminas Marcisauskas dintr-o penalitate in minutul 19. Balticii vor beneficia la inceptul reprizei a-II-a de un om in plus ca urmare a unui cartonas galben primit de catre flankerul Bogdan Voloshin. Acest avantaj nu a fost fructificat de gazde care mai mult decat atat dupa ce au punctat prin 2 lovituri de pedeapsa au primit si un eseu in superioritate eseu concretizat de catre taloneurul Mykola Rirsanov, incercare transformata de centrul Oleg Kosariev. Dupa acest eseu ucrainienii simtandu-se castigatori vor ridica piciorul de pe pedala de acceleratie cu toate ca vor avea timp de 10 minute superioritate prin eliminarea temporara a jucatorului din linia a-II-a a gazdelor Marius Andrijauskas. Partida se incheie cu o ultima rabfnire de orgoliu a lituanienilor care in minutele de prelungire vor inscrie si ei un eseu prin flankerul Andrilis Martinskas si care va fi transformat de catre centrul Gediminas Marcisauskas. Prea putin insa pentru o echipa care anunta cu surle si trambita ca doresc sa se califice la Cupa Mondiala.
Ca urmare a acestei victorii selectionata Ucrainei s-a calificat in runda urmatoare a calificarilor unde va da piept nationala "frunzei de stejar" intr-o dubla mansa cu prima partida la Kiev pe 22 mai si la Bucuresti pe 5 iunie. Invingatoarea din aceasta dubla confruntare va intalni Tunisia intr-o singura partida.

Niciun comentariu:

Insportline