Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 8 mai 2010

IL Giro D'Italia (I) - Britanicul Bradley Wiggins (Team Sky) primul lider al turului

Astazi, in Italia, a debutat a-93-a editie a "Turului Italiei" competitie inscrisa in calendarul UCI-Protour. Intrecerea se va desfasura in perioada 8-30 mai. La aceasta competitie participa 22 echipe care vor parcurge traseul cu o lungime totala de 3418,1 km in 21 etape. In prima etapa turului de contratimp individual cei 198 de rutieri inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs un circuit de 8,4 km pe bulevardele capitalei Olandei, Amsterdam, victoria revenind ciclistului britanic in varsta de 30 de ani Bradley Wiggins (Team Sky) cu timpul de 10 minute si 18 secunde. Britanicul a fost urmat in clasament de catre americanul Brent Bookwalter si coechipierul acestuia australianul Cadel Evans la 2 secunde distanta ambii de la echipa BMC Racing Team.
Ca urmare a victoriei obtinute in etapa de ieri Bradley Wiggins (Team Sky) a imbracat tricoul roz al liderului in clasamentul general fiind urmat de catre americanul Brent Bookwalter si coechipierul acestuia australianul Cadel Evans la 2 secunde. Aceasta izbanda il situeaza pe primul loc si in clasamentul pe puncte si al combativitatii iar echipa sa Team Sky s-a instalat pe prima treapta a podiumului fiind urmata la 6 secunde distanta de BMC Racing Team si de Team Saxo Bank la 9 secunde distanta.
In clasamentul celui mai bine clasat tanar in ierarhia generala dupa prima etapa a devenit australianul Rico Porte (Team Saxo Bank). Maine in etapa a doua ciclistii vor avea de parcurs distanta de 209 km intre Amsterdam si Utrecht.

Niciun comentariu:

Insportline