Totalul afișărilor de pagină

luni, 17 mai 2010

IL Giro D'Italia (IX) - Australianul Matthew Harley Goss (Team HTC - Columbia) castiga sprintul final iar kazahul Alexandre Vinokourov (Astana) isi consolideaza pozitia de lider in clasamentul general al turului

Astazi, in etapa a-IX-a a "Turului Italiei" rutierii au avut de parcurs distanta de 187 km intre Frosinone si Cava de' Tirreni, victoria revenind la sprint australianului in varsta de 23 de ani Matthew Harley Goss (Team HTC - Columbia) cu timpul de 4 ore 8 minute si 17 secunde. Rutierul din emisfera sudica i-a invins la sprintul de pe linia de sosire italianul Filippo Pozzato (Team Katusha) si americanul Tyler Farrar (Garmin - Transitions) sositi in acelasi timp cu invingator.
Etapa de astazi nu a adus modificari importante in varful ierahiei astfel ca, kazahul Alexandre Vinokourov (Astana) si-a consolidat pozitia de lider al intrecerii. Acesta este urmat in clasamentul general de catre australianul Cadel Evans (BMC Racing Team) la 1,12 minute distanta si italianul Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) la 1,33 de secunde distanta. Americanul Tyler Farrar (Garmin - Transitions) a preluat din nou tricoul rosu al clasamentului pe puncte cu un total de 59 de puncte.
Elvetianul Matthew Lloyd (Omega Pharma-Lotto) cotinua sa conduca in ierarhia cataratorilor cu un total de 16 puncte imbracand tricoul verde ca de altfel si in cadrul clsamentului combativitatii unde totalizeaza 20 puncte iar olandezul Tom Stamsnijder (Rabobank) imbraca pentru prima data tricoul celui mai bun sprinter cu un total de 10 puncte.
In clasamentul tricoului alb al celui mai bun tanar in ierarhia generala Valerio Agnoli (Liquigas-Doimo) imbraca tricoul pentru a sasea zi consecutiv. In ierarhia pe echipe Liquigas -Doimo revine la conducere fiind urmata la 3 minute distanta de Team Saxo Bank si de Rabobank la 10,05 minute distanta. Maine in etapa a zecea ciclistii vor avea de parcurs distanta de 230 km intre Avellino si Bitonto.

Niciun comentariu:

Insportline