Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 mai 2010

IL Giro D'Italia (VIII) - Chris Sorensen (Team Saxo Bank) castiga etapa iar kazahul Alexandre Vinokourov (Astana) isi consolideaza pozitia de lider in clasamentul general al turului

Astazi, in etapa a-VIII-a a "Turului Italiei" rutierii au avut de parcurs distanta de 189 km intre Chianciano si Monte Terminillo, victoria revenind danezului in varsta de 32 de ani Chris Sorensen (Team Saxo Bank) cu timpul de 4 ore 50 minute si 48 secunde.
Rutierul scandinav a fost urmat in clasamentul etapei de catre italianul Simone Stortoni (Colnago-CSF Inox) la 30 de secunde distanta si spaniolul Alexandre Xavier Tondo Volpini (Cervelo Test Team) sosit la 36 secunde distanta de invingator. Ca urmare a pozitie de la finalul cursei kazahul Alexandre Vinokourov (Astana) si-a consolidat pozitia de lider al intrecerii. Acesta este urmat in ierarhia generala de catre australianul Cadel Evans (BMC Racing Team) la 1,12 minute distanta si italianul Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) la 1,33 de secunde distanta.
Australianul Cadel Evans (BMC Racing Team) a preluat tricoul rosu al clasamentului pe puncte cu un total de 48 de puncte. Elvetianul Matthew Lloyd (Omega Pharma-Lotto) cotinua sa conduca in ierarhia cataratorilor cu un total de 16 puncte imbracand tricoul verde ca de altfel si in cadrul clsamentului combativitatii unde totalizeaza 20 puncte iar Jerome Pineau (Quick Step) isi pastreaza pentru a patra zi consecutiv tricoul celui mai bun sprinter cu un total de 9 puncte.
In clasamentul tricoului alb al celui mai bun tanar in ierarhia generala Valerio Agnoli (Liquigas-Doimo) imbraca tricoul pentru a cincea zi consecutiv. In ierarhia pe echipe Liquigas -Doimo revine la conducere fiind urmata la 3 minute distanta de Team Saxo Bank si de Rabobank la 10,05 minute distanta. Maine in etapa a opta ciclistii vor avea de parcurs distanta de 187 km intre Frosinone si Cava de' Tirreni.

Niciun comentariu:

Insportline