Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 8 mai 2010

Divizia Nationala de rugby : RCJ Farul Constanta - RCM Universitatea de Vest Timisoara 26-3 (7-3)

Astazi, la Constanta, pe Stadionul de rugby “Farul” echipa gazda RCJ Farul Constanta a primit replica banatenilor de la RCM Universitatea de Vest Timisoara. Aceasta partida face parte din programul etapei a-VIII-a, grupa B a Diviziei Nationale de Rugby. Intalnirea dintre cele doua combatante a debutat cu un minut de reculegere in memoria celui ce a fost sarbul Zoran Kurtes antrenorul campionei Romaniei la handbal masculin HCM Constanta decedat noaptea trecuta in camera sa de la Hotelul “Flora” din Mamaia unde locuia in urma unei asfixii mecanice.
Constantenii in echipament alb cu insertii negre au dominat inceputul de partida insa “studentii’ echipati in tricouri albastre cu galben si chiloti negrii au reusit sa stavileasca atacurile furibunde ale gazdelor, atacuri care se opreau in preajma “22” advers in urma unor pase receptionate gresit ceea ce au dus ca Farul sa faca nu mai putin de 14 “en avant”. In schimb in tusa “ marinarii” au fost superiori timisorenilor reusind sa castige nu mai putin de 8 tuse pe repunerea adversarilor lor. Un alt moment al jocului unde “tomitanii” au fost superiori a fost gramada organizata gazdele reusind recuperarea balonului de 2 ori pe introducerea adversa. Asa stand lucrurile, cu un pachet de inaintare net superior, faristii vor reusi sa puncteze prin eseul concretizat de flankerul Onal Ageacai abia in minutul 25 dupa o tusa executata perfect de talonerul gazdelor Iuri Natriashvili in urma careia pachetul de inaintare porneste un mol rulant din care se desprinde “babai” asa cum este poreclit flankerul gazdelor. Eseu va fi transformat fara probleme de internationalul roman mijlocasul la gramada Catalin Nicolae scor 7-0. Pana la pauza oaspetii vor reusi sa reduca din diferenta printr-o lovitura de pedeapsa transformata de catre Fantanaru scor la pauza 7-3 in favoarea RCJ Farul Constanta.

Repriza a doua debuteaza in forta pentru gazde care “biciuite” la pauza de catre antrenorul lor, Mircea Paraschiv, reusesc sa inscrie rapid un eseu prin tanolerul Iuri Natriashvili in urma aceluiasi procedeu tusa – mol rulant si culcat balonul in terenul de tinta advers. Din pacate transformarea este ratata de catre Filip Lazar astfel ca scorul devine 12-3. Intre timp Ageacai primeste cartonas galben si este eliminat temporar 10 minute. Cu un om in minus constantenii domina partida reusind chiar sa inscrie un eseu dupa o recuperare in in propriul teren reusita de Natriashvili care porneste la contraatrac ca o veritabila aripa pasandu-i apoi centrului Ovidiu Tinca care va culca balonul in terenul de tinta timisorean. De data aceasta eseul este transformat de catre Filip Lazar astfel ca scorul devine 19-3. Cu 5 minute inainte de sfarsitul partidei gazdele reusesc eseul care le va aduce punctul bonus incercare realizata de catre internationalul roman Daniel Carpo (linia a-III-a) eseu transformat de catre tanarul Mototolea. RCJ Farul a invins dar nu a convins insa a si-a realizat scopul acela de a obtine cele 5 puncte puse in joc care o mentin in lupta pentru podiumul campionatului. Etapa urmatoare, a-IX-a, RCJ Farul Constanta va juca din nou pe teren propriu, urmand sa intalneasca pe gazonul de langa Parcul “Tabacarie” pe Stiinta Petrosani prilej de imbunatatire a eseverajului avand in vedere ca “studentii” din Valea Jiului sunt cea mai slaba echipa a grupei. A arbitrat in nota partidei bucuresteanul Bogdan Milita.

Niciun comentariu:

Insportline