Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 15 mai 2010

Divizia Nationala de rugby : CSA Steaua Bucuresti - RCJ Farul Constanta 23-17 (17-8)


Astazi, la Bucuresti, pe Stadionul de rugby din Complexul sportiv “Ghencea” echipa gazda CSA Steaua Bucuresti a primit replica "marinarilor " de la RCJ Farul Constanta. Aceasta partida face parte din programul etapei a-X-a, grupa B a Diviziei Nationale de Rugby. Intalnirea era foarte importanta pentru ambele combatante avand in vedere faptul ca cele doua formatii aveau biletele acontate pentru play-off iar constantenii doreau sa-si respecte blazonul patat in tur cand gazdele de astazi au castigat cu scorul de 30-22(13-16) cu ajutorul arbitrului. Totodata punctele puse astazi in joc se vor contabiliza si in play-off. Astfel a rezultat o disputa foarte echilibrata disputata intr-un fair play total spectacol supravegheat din umvra ca un veritabil dirijor de arbitrul Horatiu Bargaunas care a prezentat o adevrata lectie de arbitraj. La fluierul de inceput al partidei cei doi antrenori Marin Mot la gazde si Mircea Paraschiv la oaspeti au aliniat urmatoarele garnituri :


CSA Steaua Bucuresti : Florin Vlaicu - Viorel Zamfir, Ionel Cazan, Robert Dascalu (Capitan), Laurentiu Melinte - Danut Dumbrava - Grigoras Diaconescu - Daniel Ianus, Bogdan Marinescu, Viorel Lucaci - Alexandru Grigore, Cornel Tatu - Samuel Maris, Bogdan Zebega, Nicolae Nere.

RCJ Farul Constanta : Nicolae Catalin - Bulgac Alexandru, Bejan Daniel, Dumitru Marian, Apostol Adrian - Bezuscu Victor - Samkharadze Bidzina - Arhip Victor, Tavartkiladze Lasha, Graur Catalin - Uchava Kakhaber, Agiacai Onal - Tudosa Dan, Iuri Natriashvili (capitan), Badiu Ionel.

Intalnirea debuteaza cu o lovitura de pedeapsa a gazdelor in urma unui offside al oaspetilor penalitate executata de catre centrul Danut Dumbrava dar ratata.
In schimb in minutul 13 tomitanii vor puncta pe tabela de marcaj in urma unei penalitati de la 40 metri executate de mijlocasul la deschidere Victor Bezuscu in urma unei intrari din lateral in mol a unui echiper al militarilor scor 0-3. Militarii reactioneaza imediat si dupa o tusa bine executata si un pachet de inaintare mai puternic reusesc prin flankerul Bogdan Marinescu sa culce balonul in terenul de tinta advers. Transformarea fiind fructificata de catre Dumbrava scor 7-3. Zece minute mai tarziu in urma unui offiside Dumbrava puncteaza din nou dintr-o penalitate scorul devenind 10-3. "Marinarii" vor repune rapid balonul in joc in urma unui placaj periculos la gat al militarilor . "Bibi" Samkhara dze ii va pasa talonerului Iuri Natriashvili care cu o viteza demna de invidiat de orice aripa se va opri in terenul de tinta stelist marcand primul eseu pentru oaspeti. Incercarea nu va transformata de Bezuscu scor 10-8. Urmeaza o perioada de acalmie intrerupta cu trei minute inante de pauza de eseul lui Bogdan Marinescu, incercare transformata de Dumbrava scor la pauza Steaua - Farul 17-8.
De la cabine "delfinii' se intorc mult mai motivati, determinare care se va concretiza si pe tabela de marcaj acestia din urma reusind sa se apropie in urma a doua penalitati executate si transformate de Bezuscu scor 17-14. Intalnirea a fost una de uzura in care cele doua pachete de inaintarea sensibil egale s-au tocat reciproc astfel ca spectacolul sportiv a avut de suferit din punctul de vedere al fazelor spectacol. Partida s-a rezumat in partea a doua la un duel al transformerilor castigat pana la urma de gazde care pana la sfarsitul partidie au mai punctat din doua penalitati fata de doar una a oaspetilor scor final CSA Steaua Bucuresti - RCJ Farul Constanta 23-17(17-8) "marinarii" reusind doar punctul bonus.
Cu toate ca sezonul regulat s-a incheiat cele doua echipe mai au de sustinut fiecare cate o restanta militarii cu Politehnica Iasi iar tomitanii la Barlad in comania echipei gazda Rulmentul. In urma acestei victorii Steaua ramane neinvinsa acumuland 43 de puncte fiind urmata in clasamentul Grupei B de catre RCJ Farul Constanta cu 35 de puncte.

Niciun comentariu:

Insportline