Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Divizia Nationala A1 la volei masculin : CVM Tomis Constanta - VCM LPS Piatra Neamt 3-1 (25-17, 25-22, 22-25, 25-21)


Astazi, la Constanta, in Sala Sporturilor, in cadrul etapei a-XI-a a Diviziei Nationale A1 la volei masculin, liderul la zi, CVM Tomis Constanta a primit replica moldovenilor de la VCM LPS Piatra Neamt. Cu un nou antrenor principal pe banca tehnica in persoana bulgarului Martin Stoev aflat la a doua descalecare la Pontul Euxin dupa dezertarea de la inceputul anului trecut si cu o formula de echipa schimbata dupa plecarile lui Borota, Ojansivu si Bojic dar si revenirile lui Gontariu si Stoykov antrenorul bulgar a aliniat la startul partidei urmatoarea formula : Javier Gonzalez (cap,coordonator), Milos Terzic (extrema), Adrian Gontariu (universal), Andrei Spanu (centru), Mladen Bojovic (centru), Kostadin Stoykov (extrema) şi Marko Samardzic pe postul de libero.
Inceputul primului set apartine nemtenilor care vor conduce la primul time-out tehnic cu 8-6, dar, treptat constantenii isi reintra in mana astfel ca vor conduce cu 16-13, 19-13 adjudecandu-si setul cu scorul de 25-17.
Partialul al doilea are o desfasurare identica in prima lui treime ca in setul anterior cu pietrenii la conducere 8-6 avantaj care si-l vor mentine pana la al doilea time-out tehnic 16-15. De aici incepe forcingul dobrogenilor cre vor intoarce rezultatul de la 18-20 la 25-22 si cu ajutorul lui Igor Merkhusev intrat pe final in locul lui Stoykov.
Si in setul al treilea inceputul apartine oaspetilor (6-8). Dupa schimbarea lui Bojovic cu Sergiu Stancu tomitanii revin la conducere cu 16-14 si 21-20 insa finalul de set apartine modovenilor care isi vor adjudeca partialul cu 25-22 si pe fondul relaxarii gazdelor dar si a greselii antrenorului Tomisului care l-a scos pe Gontariu si la introdus pe Stoykov pe postul de universal acesta din urma fiind complet depasit de cerintele acestui post.
Ultimul set, al patrulea debuteaza cu constantenii la timona 4-0 si 8-5 dar nemtenii revin si preiau coducerea cu 12-10. Se va repeta oare istoria din meciul Rematului cu Piatra Neamt cand dupa 2-0 la seturi pentru zalaoani, ardelenii se vor recunoste invinsi cu 3-2 ?
Avertiati de cele intamplate la meciul amintit voleibalistii de la CVM i-au in serios finalul de set si vor conduce cu 16-13, apoi cu 19-16 pentru ca sa-si adjudece setul cu 25-21 si implicit meciul cu 3-1.
De mentiont faptul ca la scorul de 19-16 in favoarea Tomisului arbitrul principal Fortu si-a inceput recitalul indicand mingie in afara terenului si punct pentru adversari la un atac din linia a-II-a lui Stoykov, mingie care a fost in teren cu toata circumferinta (confirmata si de capitanul oaspetilor Harbuz), apoi la  un atac tot din linia a-II-a de data acesta a lui Gontariu a aratat ca acesta calcase linia de 3 metri ceea ce nu fusese adevarat si din nou punct pentru adversar si in fine ultima gafa la un atac constantean mingia a atins blocajul nemtean dar arbitrul principal s-a facut ca nu observa si a dat punct pentru modoveni. Cu toata opozitia arbitrului gzdele si-au adjudecat setul al patrulea dupa cum spuneam cu 25-21.
Voleibalistii constanteni au avut din nou probleme la serviciu unde nu mai putin de 19 s-au transformat in puncte pentru adversari campion la acest procedeu fiind centrul sarb Mladen Bojovic cu 4 asemenea servicii gresite in schimb blocajul si-a facut din nou datoria reusind 20 de puncte prin acest procedeu Gonzales, Spanu si Stancu fiind principalii oameni la blocaj.
Dupa aceasta victorie CVM Tomis s-a instalat confortabil in fotoliul de lider cu un total de 26 puncte urmata fiind de Unirea Dej  cu 23 puncte si SCMU Craiova cu 21 puncte.

Niciun comentariu:

Insportline