Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 ianuarie 2013

Dinamovistul Mircea Paraschiv a fost numit antrenor la RCJ Farul Constanta (!?)

Fostul tehnician al celor de la CSO Pantelimon, Mircea Paraschiv, a fost numit în funcţia de antrenor principal al celor de la Rugby Club Judeţean FarulConstanta in locul lui Cristian Branescu.  
Aflat la a doua descalecare pe litoral Mircea Paraschiv il va avea ca secund ca si la echipa ilfoveana pe Dan Badea. Staff-ul tehnic va fi completat cu Virgil Năstase care va raspunde de centrul de copii si juniori iar Marian Dumitru va fi preparatorul fizic.
Mircea Paraschiv in varsta de 56 ani, a jucat rugby la Dinamo unde a evoluat pe postul de mijlocas la gramada.Cariera sa de jucator cuprinde si 62 de selectii in nationala “frunzei de stejar” in perioada 1975-1987 pentru care a fost si capitan si pentru care a marcat 24 de puncte.Dupa retragerea din activitatea de jucator a activat ca antrenor la clubul la care la consacrat, Dinamo Bucuresti, (1990-2006) fiind numit si antrenor al selectionatei nationale de rugby a Romaniei in perioada 1995-1999. In 2010 a fost numit antrenor la RC Farul Constanta cu care a ocupat locul 3 la finele campionatului.
Dupa schimbarile de pe banca tehnica au avut loc mutari si pe plan administrativ. Organigrama clubului este acum următoarea: preşedinte - Cristinel Dragomir, director executiv - Marius Puşcaşi, şef departament administrativ – fostul jucator al Farului si al nationalei Romaniei Florian Constantin actualmente preşedintele Asociaţiei Judeţene de Rugby , şef departament marketing-contabilitate - Alin Pilcă si el fost jucator al Farul pe inaintare, şef departament sport - Cristyan Gouvill iar director sportiv - Cătălin Nicolae.
Numele antrenorului Mircea Paraschiv, este legat de unele dintre cele mai jenante momente din istoria echipei naţionale. În noiembrie 2001, „stejarii“, pregătiţi pe atunci de Paraschiv, au fost umiliţi, pe stadionul „Twickenham“ din Londra, de selecţionata Angliei, scor 0-134! Insularii au stabilit atunci în faţa românilor un nou record mondial în privinţa diferenţei de puncte. Cu doar două luni înaintea acestui rezultat ruşinos, elevii lui Paraschiv pierduseră, la Cardiff, cu Ţara Galilor, tot la un scor „de poveste“: 9-81, asemănător cu umilinţa suferită la Bucureşti, 9-82, cu selecţionata Noii Zeelande A.
Nu intelegem aceasta numire la carma echipei constantene mai cu seama prin prisma faptului ca la primul mandat Paraschiv nu a spart gura targului ocupand doar locul 3. Ba mai mult in istoria confruntarilor faristo – dinamoviste au avut loc multe incidente in care acesta a fost implicat atat ca jucator cat si ca antrenor fiind unul dintre aceea care instiga atat jucatorii cat si publicul la conflicte. Si in cele din urma Paraschiv va antrena pe stadionul pe care a evoluat ca jucator dar si ca antrenor cel pe care nu la respectat niciodata si anume pe reputatul si regretatul antrenor al Farului si al nationalei Romaniei - Mihai Naca o legenda a rugbyului constantean. Se rasuceste “Nacu” in mormant Paraschive !

Niciun comentariu:

Insportline