Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 ianuarie 2013

CEV Cup la volei feminin : CSV 2004 Tomis Constanta - Omichka Omsk Region 1-3 (23-25, 18-25, 26-24, 13-25)

In acesta seara, la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, in prezenta a 400 de spectatori,campioana Romaniei, CSV 2004 Tomis Constanta a intalnit pe  in challenge round-ul CEV Cup pe echipa Omichka Omsk Region din Rusia.
Echipa rusa antrenata de Zoran Terzic, cel care a fost campion cu desfintata CSU Galati dar si antrenor al nationalei Romaniei, venea la Pontul Euxin din postura de favorita fiind este una dintre fruntaşele puternicului campionat rus si cu  nu mai putin de 4 internationale in formatia de baza Bojana Zivkovic (Serbia), Natalya Mammadova (Azerbaidjan), Victoria Kuzyakina (Rusia) şi Olga Fateeva (Rusia), la care se adauga universalul Alisheva (2,04 m, cea mai înaltă jucătoare din Superliga Rusiei)
Asa stand lucrurile antrenorul principal Darko Zakoc si secundul Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga-Calota (coordonator), Jasna Mastorovic (extrema), Cristina Cazacu (universal), Tasha Holness (centru), Elena Butnaru (extrema), Claudia Gavrilescu (cap.,centru) şi Marina Vujovic pe postul de libero.
Debutul primui set apartine rusoiacelor care vor conduce cu 16-11 insa tomitanele apasa pe serviciu si vor egala scorul la 19-19. La acest scor liberoul  echipei din Siberia se accidenteaza fapt de care ar fi putut profita constantencele dar experienta Mammadovei face ca setul sa revina Omichkai cu scorul de 25-23.
In partialul al doilea se produce o cadere (cadere pe care Zakoc incearca s-o remedieze dar uitandu-se pe baza de rezerve pentru solutii vede doar doua jucatoare pe "veterana" Elena Butnaru reactivata de urgenta si pe junioara de 18 ani Ana Maria Serban !?) in jocul dobrogencelor care dau ocazia siberiencelor sa se desprinda la 9-3, 17-9 si 23-12 adjudecarea setului fiind o simpla formalitate scorul fiind de 25-18.
Dupa cum incepuse setul al treilea ( 5-8, 10-13)se parea ca vom asista la o victorie scurta cu 3-0 a jucatoarelor din Rusia dar venita la serviciu Lamb are inspiratia de a servii in zona 5 pe Sazhina si intoarce soarta setului 16-13. De aici si pana la sfarsitul setului voleibalistele noastre vor cauta sa trimita toate mingiile catre zona unde se afla Sazhina fapt ce s-a dovedit castigator pentru ca dobrogencele isi vor adjudeca setul cu scorul de 26-24.
Dupa revinimentul din setul anterior speram intr-o intoarcere a rezultatului dar Mammadovei & company nu au dat niocio speranta voleibalistelor de la Tomis Constanta castigand setul de o maniera categorica cu scorul de 25-13. Astfel dupa 94 de minute efective de joc Omichka Omsk Region se impune in partida tur de la Constanta cu scorul de 3-1.
Cea mai buna jucatoare a partidei a fost desemnata Natalya Mammadova cu nu mai putin de 40 de puncte realizate (29 de atacuri castigatoare, 4 asi si 7 blocaje reusite).
De la echipa campioana a Romaniei s-au remarcat universalul Cristina Cazacu si centrii Tasha Holness si Claudia Gavrilescu toate cu 12 puncte.Cea mai buna la serviciu a fost  coordonatoarea constanteana Diana Neaga Calota  cu 4 asi,  iar universalul Cristina Cazacu a avut cel mai bun procentaj la preluare (35%).
Echipa constanteana pornita cu ganduri mari la ainceputul sezonului competitional 2012-2013 avand ca obiectiv castigarea campionatului, a Cupei Romaniei si accederea in Final Four-ul Cev Cup, se vede nevoita, acum sa-si schimbe obiectivele in acela de a supravietui. Nu intelegem strategia clubului in pauza competitionala cand a renuntat la 3 jucatoare Joselyna Rodriguez, Magan Ganzer si Francesco Machado si a fost ausa ca solutie de avarie veterana Elena Butnaru. Nu se poate aborda o dubla mansa in cupele europene cu nu mai 9 jucatoare doar pentru a face act de prezenta. Coonsecinta acestor masuri s-a vazut in meciul de ieri cand, daca, ar fi fost in formula completa altele ar fi fost datele problemei asa insa fetele au dat tot ce au putut.Suntem curiosi care va fi strategia clubului pe mai departe.  
Returul se va desfasura saptamana viitoare pe 23 ianuarie la Omsk.

Niciun comentariu:

Insportline