Totalul afișărilor de pagină

vineri, 1 iunie 2012

A 49-a editie a Turului Romaniei va porni maine la drum de la Constanta


Maine, la Constanta, va debuta a-49-a editie a Turului ciclist al Romaniei "Mica Bucla".Turul se va desfasura in perioada 2-9 iunie.
La aceasta competitie participa 11 echipe care vor parcurge traseul cu o lungime totala de 1.403 km in 8 etape si un prolog.
Turul va debuta la Constanta si se va incheia la Marghita fiind evitat pentru prima data Bucurestiul cu a sa sosire pe sub Arcul de Triumf.Cei 82 de ciclisti vor avea de concurat intr-o etapa de contratimp, 5 etape de plat cu sosirea la sprint, 2 etape de munte cu catarare la finalul etapei. Cea mai scurta etapa va fi prologul de 8 km intr-un circuit in statiunea Mamaia iar cea mai lunga etapa va fi pe 3 iunie pe traseul Galati - Tecuci - Barlad-Vaslui cu o lungime de 180 km. In etapa cu numarul 8 (etapa regina a turului) pe 8 iunie rutierii vor avea parte de o sosire in catarare atingand cea mai mare altitudine a turului  la 2100 metri la Ranca. A doua zi in ultima etapa a turului dupa 126 de kilometrii sosirea caravanei va fi la Marghita (judetul Bihor). 
Inspirată de Turul Franței, publicația lunară „Revista Automobilă” a organizat în luna august 1910 prima ediție a „Circuitului Munteniei”. La competiție au luat startul 12 rutieri pe traseul București – Sinaia – Târgoviște – Butimanu – București (aproximativ 300 km). După trei ediții, competiția nu s-a mai organizat. Începând cu 1934 publicația „Sportul Zilnic”, în colaborare cu Federația Română de Ciclism a organizat prima ediție a Turului ciclist al României, ţara noastră devenind a șasea țară din lume care organizează un Tur Ciclist Național pentru amatori, după Belgia (1906), Olanda (1909), Bulgaria (1924), Ungaria (1925) și Polonia (1928).
Iata si cele 11 echipe care vor participa in tur:  echipa reprezentativă a României, căreia i se vor adăuga alte trei cluburi din ţară, Tuşnad Cycling Team, Mazicon Bucureşti şi CS Otopeni, Team UR Krostitzer Univega (Germania), Kolss Cycling Team (Ucraina), Nessebar Schock-Blaze Cycling Team (Bulgaria), Hemus 1896 (Bulgaria), Team Forman Cinelli (Cehia), Cycling Team Friuli (Italia), Tableware (Grecia) - continentală, BDC Marcpol Team (Polonia), Close2-Carrera-GI-Esse (Ungaria), ISD-Lampre (Ucraina) – continentală, Konya (Turcia) – continentală.

Niciun comentariu:

Insportline