Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 iunie 2012

Selectionata "Wolves" Bucuresti si-a aflat adversarii in editia 2012-2013 a Amlin Challenge Cup la rugby


Joi, la Dublin, in Irlanda, a avut loc tragerea la sorti a grupelor contand pentru editia a-XVII-a a Amlin Challenge Cup la rugby. In a doua competitie europeana intercluburi din cadrul rugbyului european reprezentanta Romaniei in aceasta intrecere, Selectionata "Wolves" Bucuresti, a fost repartizata in a patra (ultima) urna valorica.
In urma tragerii la sorti "Lupii" au fost repartizati in grupa 4 alaturi de mai vechile sale adversare din editia trecuta Bath Rugby (Anglia) si Cammi RugbCalvisano (Italia) dar si SU Agen (Franta).
In grupa 1 internationalii romani pilierul Bogdan Balan si inchiatorul din gramada Alexandru Manta echipieri ai celor de la Lyon Rugby ii vor avea ca adversari pe cei de la Toulon (Franta), Newcastle Falcons (Anglia) si pe italienii de la Petrarca Padova.
In grupa 1 internationalul roman pilierul Silviu Florea si coechipierii sai de la Union Bordeaux-Begles vor juca impotriva englezilor de la Gloucester Rugby si London Irish si a francezilor de la Mont-de-Marsan.
In grupa 2 internationalului roman  flankerul Ovidiu Tonita impreuna cu colegii lor de la formatia catalana USA Perpignan ii vor intalni pe englezii de la Worcester Warriors, bascii de la  Bizkaia Gernika RT, si pe italienii de la  Femi-CZ VEA Rovigo.
Echipa internationalului roman pilierul Paulica Ion, London Wasps, va evolu in grupa 3 alaturi de englezii de la Newport Gwent Dragons, francezii de la Bayonne si italienii de la Rugby Mogliano. 
Grupa 5 va avea urmatoarea componenta :  Stade Français Paris (Franta), Newcastle Falcons (Anglia),      I Cavalieri Prato (Italia) si Grenoble (Franta) .
Partidele din grupe vor avea loc in perioada 11 octombrie 2012 - 20 ianuarie 2013.
Bath Rugby a fost fondata in 1865. In partidele care le sustine pe teren propriu evolueaza pe Stadionul Recreation Ground cu o capacitate de 12.300 de locuri. A castigat de 6 ori campionatul Angliei prima oara in 1989 si ultima oara in 1996. A disputat pana acum 35 de partide in Amlin Challenge Cup avand urmatorul bilant : 28 de victorii si 7 de infrangeri. In campionatul recent incheiat a terminat intrecerea pe locul 8. De mentionat faptul ca internationalul roman pilierul Paulica Ion a evoluat pentru aceasta echipa in perioada 2007-2009 jucand pentru englezi in 23 de partide.
SU Agen a fost fondata in 1908. In partidele care le sustine pe teren propriu evolueaza Stade Armandie o arena cu o capacitate de 14.000 de locuri. A castigat de 8 ori campionatul Frantei prima oara in 1930 si ultima oara in 1988. A disputat pana acum 67 de partide in Amlin Challenge Cup avand urmatorul bilant : 45 de victorii si 22 infrangeri. In 1988 a fost finalista a acestei competitii fiind invinsa in finala de catre Colomiers cu 43-5. In campionatul recent incheiat a terminat intrecerea pe locul 10 in Top 14 (prima liga franceza de rugby).In editia 1998-1999 francezii au jucat pe teren propriu impotriva celor de la Dinamo Bucuresti de care au trecut cu scorul de 60-7. 
Cammi Rugby Calvisano a fost fondata in 1927. In partidele care le sustine pe teren propriu evolueaza pe arena San Michele cu o capacitate de 3.500 de locuri. A disputat pana acum 12 de partide in Amlin Challenge Cup avand urmatorul bilant : 2 si 10 de infrangeri. In campionatul recent incheiat a terminat intrecerea pe locul 1.

Niciun comentariu:

Insportline