Totalul afișărilor de pagină

marți, 9 martie 2010

Rugby : Marius Tincu (USA Perpignan) - eseu si Iulian Dumitras (SCA Albi)- lovitura de pedeapsa printre remarcatii ultimei etape din Top 14

La sfarsitul saptamanii  trecute  s-au reluat intrecerile primei ligi de rugby din Franta (Top 14) cu partidele celei de a douazecisiuna etape.
Campionii en titre, USA Perpignan, evoluand in deplasare la Clermont, in compania echipei gazda, a fost invinsa cu scorul de 22-17 (6-6). La oaspeti internationalii romani taloneurul Marius Tincu si flankerul Ovidiu Tonita au fost titulari, Tincu fiind inlocuit in minutul 60. De remarcat ca cei doi romani ai campioanei au fost coautorii singurului eseu marcat de catalani in minutul 43 la o actiune indelung purtata pe inaintare, Tonita pasandu-i lui Tincu care a culcat balonul in ternul de tinata advers.
La Bourgoin echipa gazda cu Bogdan Leonte (linia a-III-a) intrat pe tern din mintul 62 a trecut cu scorul de 22-14 (13-9) de cei de la AS Montauban. La oaspeti internationalul roman pilierul Bogdan Balan a fost titular fiind inlocuit in minutul 52 iar colegul sau din prima linie pilierul Silviu Florea a intrat pe teren din primul minut al celei de a doua reprize. Mijlocasul la deschidere al celor de la Montauban, Petre Mitu este in continuare accidentat la genunchi.
Evoluand la Castres in compania echipei locala Olympique coechipierii internationalul roman  pilierul Petrisor Toderasc, de la CA Brive-Correze, neretinut in lot pentru aceasta partida, au parasit terenul invinsi cu scorul de 35-10 (23-7).
Evoluand in deplasare la Bayonne, in compania echipei gazda Aviron, SCA Albi cu mijlocasul la deschidere   

Iulian Dumitras titular, oaspetii au fost invinsi cu scorul de 46-13 (10-3).De mentionat ca in minutul 44 oaspetii au beneficiat de o lovitura de pedeapsa de la 45 de metri distanta, lovitura transformata de catre mijlocasul la deschidere al celor de la SCA Albi.
La sfarsitul saptamanii trecute au continuat intrecerile ligii secunde (PRO2) de rugby din Franta cu etapa a douazecisiuna.
Aurillac, cu centrul Romeo Gontineac neconvocat pentru aceasta partida, jucand pe teren celor de la RC Narbonne, au parasit terenul invinsi cu scorul de 25-9 (16-9).
Tarbes cu fostul international Razvan Mavrodin pe banca tehnica si Laurentiu Sirbe (linia a-II-a) titular au reusit doar punctul bonus in confruntarea cu echipa gazda Grenoble scor final 22-20 (13-14).
In intalnirea Colomiers - Oyonnax 12-13 (6-13) centrul Dan Dumitru nu a fost convocat pentru aceasta partida.
Internationalul roman Alexandru Manta, a evoluat ca inchizator al gramezii, in partida sustinuta de catre echipa echipa, Lyon, in confruntarea de pe teren propriu in compania celor de la Stade La Rochele si incheiata cu victoria gazdelor cu scorul de 20-14 (10-0).
Cu internationalul roman pilierul Petru Vladimir Balan titular, echipa sa US Dax evoluand in deplasare la Auch in compania echipei gazda au resuit In "Premiership" (prima liga de rugby din Anglia) au avut loc partidele  etapei cu numarul saptesprezece. Echipa pilierului roman Ion Paulica, London Irish jucand in deplasare la Leicester in compania celor de la Tigers au fost invinsi cu scor 35-19 (25-10) de echipa locala. Internationalul roman a fost rezerva fiind introdus in teren incepand cu minutul 61 al partidei.

Niciun comentariu:

Insportline