Totalul afișărilor de pagină

joi, 18 martie 2010

Cupa Mondiala la biatlon - Eva Tofalvi locul 15 in cursa de 7,5 km la sprint la Oslo Holmenkollen

La Oslo Holmenkollen, in Norvegia, in prima zi a intrecerilor de biatlon din cadrul etapei a noua a Cupei Mondiale au avut loc probele de sprint 7,5km la feminin si 10 km la masculin. Romania este reprezentata la aceasta competitie de 3 sportivi (Eva Tofalvi, Reka Ferencz si Roland Gerbacea).

Din cele 92 de participante inscrise in proba feminina 89 au terminat cursa. Dintre aceste atlete 14 au nimerit toate tintele.
Prima romanca intrata in concurs a fost Eva Tofalvi care plecat a in cursa cu pieptarul numarul 29 a terminat intrecerea dupa 21:41,9 minute spargand toate cele 10 tinte si la o distanta 59,5 secunde de castigatoarea cursei germanca Simone Hauswald ocupand la finalul cursei locul 15. Cu cele 26 de puncte acumulate in aceasta proba si adaugate la cele 177 de acumulate in intrecerile anterioare Eva Tofalvi ocupa momentan locul 35 in ierarhia generala a Cupei Mondiale cu 203 puncte.
Ca urmare a locului ocupat in aceasta intrecere Eva s-a calificat in cursa de 10 km urmarire ce se va desfasura sambata.
A doua romanca in clasamentul general a fost Reka Ferencz care pornita in cursa cu numarul de concurs 61 a terminat intrecerea dupa 23:46,0 minute si cu toate ca nu a avut nicio ratare ca urmare a timpului slab obtinut la alergarea pe schiuri a terminat intrecerea pe locul 66 la 3:03,6 minute de primul loc ocupand la finaul cursei locul 66. Cu cele 4 de puncte acumulate in intrecerile anterioare Ferencz o cupa momentan locul 96 in ierarhia generala a Cupei Mondiale dintr-un total de 98 de sportive care au punctat.
Ca urmare a locului ocupat in aceasta intrecere Reka a ratat calificarea in cursa de 10 km urmarire ce se va desfasura sambata.
A urmat intrecerea similara masculina la care au participat 114 sport ivi din care 111 au terminat cursa. Dintre acesti atleti 16 au nimerit toate tintele.
Singurul sportiv roman inscris in aceasta competitiei a fost Roland Gerbacea care pleca t in cursa cu pieptarul numarul 71 a terminat intrecerea dupa 30:59,8 minute ratatnd o singura tinta din pozitia in picioare a terminat intrecerea pe locul 104 la 4:51,7 minute de castigatorul cursei francezul Martin Fourcade.
Ca urmare a locului ocupat in aceasta intrecere Reka a ratat calificarea in cursa de 12,5 km urmarire ce se va desfasura sambata.

Niciun comentariu:

Insportline