Totalul afișărilor de pagină

duminică, 7 martie 2010

Divizia A1 la volei masculin : VCM LPS Piatra Neamt - CVM Tomis Constanta 1-3 (26-24, 21-25,20-25,22-25)

Astazi in Sala Sporturilor din Piatra Neamt, campioana tarii si detinatoarea Cupei Romaniei, CVM Tomis Constanta a intalnit in cadrul etapei a-XX-a campionatului national Divizia A1 pe echipa gazda VCM Piatra Neamt. Partida pentru gazdele avea o incarcatura psihica deosebita pentru ca reprezenta in cazul unei victorii ultima sansa de a prinde un loc in play-offul pentru locurile 1-4.

Pentru oaspeti aceasta confruntare se dorea a fi una care sa-i propulseze catre prima pozitie a clasamentului.
“Marinarii” condusi de pe margine de catre un nou antrenor principal aflat l a doua partida pe banca tehnica a campionilor, l-am numit aici pe fostul secund al lui Stelio De Rocco, Mircea Dudas, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Sebastian Firpo (coordonator) – Radu Began (capitan, centru), Petrisor Macovei (centru), Szabolcs Szalai (extrema), Dragan Szetozarevic (extrema), Florin Voinea (universal) -Yasser Romero (libero).
In primul set gazdele isi arata intentiile astfel ca la primul time-out tehnic conduc cu 8-5, pentru ca la cel de-al doilea constantenii sa revina si sa conduca cu 16-13. Moldovenii revin in joc si la scorul de 24-23 au o mingie de set care insa a fost anulata de catre oaspeti. Insa la cea de-a doua gazdele sunt mai atente si incheie setul dupa 25 de minute de joc cu scorul de 26-24.
Iata si cateva date tehnice ale setului : "tomitanii" au beneficiat de 22 de servicii din care 18 si-au atins tinta iar 4 s-au transformat in puncte pentru adversar oprindu-se in fileu. La capitolul atacuri oaspetii au avut 23 de atacuri din care 19 s-au oprit in terenul adversarului iar 4 si-au gresit tinta. Blocajul a functionat in 5 din cele 8 atacuri ale oaspetilor, iar din punct de vedere al preluarilor constantenii l-a acest capitol au stat foarte slab avand 8 greseli la acest procedeu.
Setul al doilea care a durat 27 de minute a fost dominat de "marinari" care au condus in permanenta cu 8-5, 16-10, 19-12. La acest scor pe fondul relaxarii campionilor, moldovenii s-au apropiat la 23-19 dar prea tarziu pentru a remonta diferenta, astfel ca Tomisul isi adjudeca al doilea set cu 25-21.
Datele tehnice ale setului al doilea au fost urmatoarele : "tomitanii" au beneficiat de 20 de servicii din care 19 si-au atins tinta unul fiind chiar as iar 2 au depasit limitele terenului. La capitolul atacuri oaspetii au avut 21 de atacuri din care doa 13 au fost ingropate in terenul adversarului iar 8 si-au gresit tinta. Blocajul in acest set a avut un randament de 25% din cele 4 blocaje efectuate iar din punct de vedere al preluarilor constantenii i-ar au avut probleme avand 6 greseli la acest procedeu.
Setul al treilea a debutat favorabil oaspetilor care au condus cu 4-0, 8-3 si 10-4. Realizand ce se intampla pe teren antrenorul nemtenilor a cerut time-out fapt ce s-a vazut ulterior pentru ca pietrenii s-au apropiat la un punct de campioni 10-11 dar doar atat pentru ca experienta oaspetilor s-a dovedit a fi hotaratoare astfel ca setul se incheie cu 25-20 dupa 25 de minute de joc in favoarea Tomisului.
Datele tehnice ale acestui set au fost urmatoarele : "tomitanii" au beneficiat de 23 de servicii din care 19 si-au atins tinta unul fiind chiar as iar 3 au depasit limitele terenului. La capitolul atacuri oaspetii au avut 19 de atacuri din care 16 au fost ingropate in terenul adversarului iar 3 si-au gresit tinta. Blocajul in acest set a functionat mai bine avand un randament de 50% din cele 4 blocaje efectuate iar din punct de vedere al preluarilor constantenii au stat mai bine avand doar ;2 greseli la acest procedeu.
Setul a patrulea este unul echilibrat "marinarii" conducand cu 3-0, 8-6, 12-10, 15-11, 16-13, 20-17, 22-19, 24-21 adjudecandu-si in final si setul al patrulea si implicit partida cu scorul de 25-22 in 30 de minute de joc.
Iata si cateva date tehnice ale acestui ultim set:"tomitanii" au beneficiat de 20 de servicii toate atingandu-si tinta iar doua dintre acestea fiind chiar asi. La capitolul atacuri oaspetii au avut 20 de atacuri din care 14 si-au
gasit finalizarea in terenul adversarului iar 6 si-au gresit tinta. Blocajul in acest set a functionat la un randament de 50% din cele 4 blocaje efectuate iar din punct de vedere al preluarilor constantenii au stat relativ mai bine avand doar ;3 greseli la acest procedeu.
La constanteni portocala a ii revine extremei Dragan Szetozarevic in varsta de 37 de ani in schimb lamaia i se acorda celeilalte extreme ungurul Szabolcs Szalai care a avut greseli atat la preluarea mingiei cat si in atac unde atacurile sale au nimerit deseori blocajul advers sau au depasit limitele terenului rezervat spatiului de joc.
Cu doua etape inainte de terminarea sezonului regulat si in urma acestei victorii CVM Tomis Constanta revine pe prima pozitie a clasamentului cu 36 de puncte si un setaveraj 49-19, fiind urmata de catre Stiinta Explorari Baia Mare cu 35 de puncte si un setaveraj 49-21, Dinamo Bucuresti acelasi numar de puncte dar un setaveraj de 50-22, Remat Zalau 34 de puncte si un setaveraj 48-21 si Unirea Dej cu acelasi numar de puncte si un setaveraj 47-24.

Niciun comentariu:

Insportline