Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 13 martie 2010

Cupa Europeana a Natiunilor la rugby : Romania - Georgia 22-10 (13-7)

Astazi la Bucuresti, pe stadionul "Arcul de Triumf", in cadrul etapei a-IX-a Diviziei a-I-a a Cupei Europene a Natiunilor la rugby s-a disputat partida dintre echipa gazda, Romania si reprezentativa Georgiei. Aceasta partida reprezenta meciul cu numarul doisprezece din istoria intalnirilor directe dintre cele doua tari. Pana acum palmaresul este favorabil nationalei "frunzei de stejar" cu 6 victorii. Din anul 2002 conducerile de specialitate ale celor doua reprezentative au hotarat infiintarea Cupei "Antim Ivireanu" trofeu transmisibil, care se acorda anul invingatoarei dintre cele doua formatii. Pana acum scorul este de 4-4. Partida era una foarte importanta pentru gazde care doreau sa faca uitat esecul suferit anul trecut la Tbilisi victoria revenind atunci gruzinilor cu 28-23 dupa o partida cu scantei. Pentru georgieni, care si-au menajat cativa jucatori, aceasta partida a fost ca un test de verificare pentru ca saptamana urmatoare vor intalni Rusia intr-o veritabila finala a grupei, partida care va decide si in ce grupa vor evolua cele doua reprezentative la Cupa Mondiala din 2011 din Noua Zeelanda.

A rezultat o inclestare apriga condusa impecabil de arbitrul irlandez Simon McDowell. Dupa 5 minute de joc inaintarea noastra intra in actiune si la o actiune colectiva a gramezii vor impinge cu ajutorul molului rulant pana in terenul de tinta advers unde talonerul campioanei Frantei Marius Tincu va indepli o simpla formalitate aceea de a culca balonul in terneul de tinta advers. Eseu este transformat cu succes de mijlocasul la deschidere Danut Dumbrava si scorul devenea 7-0 pentru nationala Romaniei dupa doar 5 minute de joc. Dupa un asemenea inceput tribunele frematau, entuziat care a fost curmat rapid de catre oapseti care cinci minute mai tarziu reuseau sa stabileasca egalitatea pe tabele de marcaj printr-un eseu transformat. pana la pauza seelctionata "frunzei de stejar" a mai punctat din doua lovituri de pedeapsa ambele transformate de catre Danut Dumbrava. Astfel ca, la pauza Romania conducea Georgia cu scorul de 13-7.
Repriza a doua a fost una de uzura rugbystii romani incercand sa-si conserve avantajul acumulat in prima repriza,ba chiar cu ptuina sansa ar fi putut sa si-l mareasca daca ar mai fi fructificat sansele avute in momentul in care se aflau la cativa metri de buturile adverse. In repriza a doua transformeurul nostru a mai punctat din din 2 lovituri de pedeapsa si un dropgoal iar oaspetii au redus din handicap tot printr-o lovitura de pedeapsa. Scor final dupa 80 de minute de joc antrenanate 22-10 in favoarea reprezentativie Romaniei care isi adjudeca si Cupa "Antim Ivireanu". Şi echipa României a jucat rugby de calitatea astăzi.

Astazi am vazut un joc rugby cum nu am mai văzut în ultimii 2 ani la echipa nationala a României. Totuşi nu putem felicita pe jucători şi nici pe conducătorii Federaţiei. Mă întreb, de ce trebuie să ne ajungă cuţitul la os ca să jucăm rugby? De ce trebuie să fim în poziţia de a pierde calificarea la Cupa Mondială ca să jucăm rugby? Azi, cu excepţia tuşelor, România a dovedit că ştie rugby şi poate fi o echipă respectabilă. Un transformer în formă, şuturi lungi şi precise, faze pe treisferturi, o grămadă puternică şi determinată, m-am uitat la sfârşitul meciului să văd dacă erau tricourile Naţionalei că nu-mi venea să cred. De ce nu au jucat aşa şi până acum?

Iata si echipa trimisa in teren de catre selectionerul nationalei Romaniei Serge Lairle:

15. Iulian Dumitras - 14. Catalin Fercu, 13. Ionut Dimofte, 12. Robert Dascalu, 11. Stefan Ciuntu - 10.Danut Dumbrava, 9. Lucian Sarbu - 8. Daniel Carpo, 7. Ovidiu Tonita, 6. Stelian Burcea - 5. Valentin Ursache, 4. Sorin Socol (capt) - 3. Paulica Ion, 2. Marius Tincu, 1. Dragos Dima .

Au mai jucat 16. Cezar Popescu, 17. Mihaita Lazar, 18. Cristian Petre, 20. Valentin Ivan, 21. Csaba Gall si 22. Florin Vlaicu.

Romania mai are de disputat 2 partide pe 20 martie cu Portugalia in deplasare si pe 27 martie cu Spania acasa.

Pentru a putea prinde ultimul loc (locul 3) care sa-i permita selectionatei Romania sa mearga in recalificari “stejarii” au nevoie numai de victorii.

Astazi au avut loc si celelalte doua partide incheiate cu urmatoarele rezultate :



Rusia - Germania 48-11

Spania - Portugalia 15-33



Iata si clasamentul in urma acestor rezultate:



1. Georgia   9 7 1 1 290-124 24 p
2. Rusia       9 7 1 1 283-139 24 p

3. Portugalia 9 5 1 3 246-129 20 p

4. Romania   8 4 1 3 214-124 17 p

5. Spania      8 1 0 8 121-229 11 p

6. Germania  9 0 0 9 41-  440   9 p

Niciun comentariu:

Insportline