Totalul afișărilor de pagină

marți, 30 octombrie 2012

Liga Campionilor la volei feminin : CSV 2004 Tomis Constanta - SC Schweriner 3-2 (25-11, 29-27, 16-25, 21-25, 17-15)


In acesta seara, la Constanta, in  Sala Sporturilor din localitate , in prezenta a 1.500 de spectatori,campioana Romaniei, CSV 2004 Tomis Constanta a intalnit echipa germana SC Schweriner intr-o partida contand pentru Grupa D a Ligii Campionilor la volei feminin.
Nemtoaicele veneau la Constanta dupa victoria obtinuta pe tern propriu  in fata rusoaicelor de la Dinamo Kazan cu scorul de 3-2.
Asa stand lucrurile antrenorul principal Darko Zakoc si secundul Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga - Calota (coordonator), Jasna Mastorovic (extrema), Natasha Sevarika (universal), Tasha Holness (centru), Jeoselyna Rodriguez Santos (extrema), Claudia Gavrilescu (cap.,centru) şi Marina Vujovic pe postul de libero.
Primul set  se incheie foarte rapid dupa doar 15 minute de joc in care gazdele au evoluat perfect incepand de la serviciu continuand cu preluarea, pasa catre atacante, atacurile si terminand cu blocajele astfel ca setul se incheie cu victoria gazdelor cu scorul surprinzator de 25-11 (!).
In partialul al doilea, dupa un inceput bun in care conduc cu 7-4  incep problemele pentru constancence carora nu le mai intra serviciul incep greselile la preluare, pasele nu mai ajung unde trebuie, atacurile se lovesc de blocajul advers asta ca urmare a faptului ca antrenorul celor de la Schweriner le-a ghicit pe tomitane. Dupa primul time-out tehnic germancele renasc si intorc soarta setului conducand cu 14-11 si 20-17. La acest scor Zakoc este nevoit sa ceara time-out si are inspiratia de a le introduce in teren pe Ganzer in locul lui Rodriguez Santos si pe Francesco Machado si locul lui Neaga si scorul se modifica fiind 23-21 in valoarea "sirenelor". Dobrogencele rispesc doua mingii de set astfel ca urmeaza prelungirile unde cele doua echipe vor avea fiecare sansa sa inchida setul insa cu o utima sfortare jucatoarele campioanei Romaniei incheie setul cu scorul de 29-27 dupa 32 de minute de joc.
Consumul fizic si nervos le-a stors pe tomitane de energie astfel ca cedeaza prea usor lupta in urmatoarele doua seturi in detrimentul jucatoarelor germane care isi vor adjudeca seturile trei si patru cu scorurile de 25-16 si 25-21. Schimbarile efectuate de Zakoc si anume introducerea din nou in teren a rezervelor  Ganzer si  Francesco Machado dar si a Cristinei Cazacu si a lui Dominique Lamb nu au avut darul de a limpezi jocul ba mai mult l-au bramburit.
A urmat setul al cincilea cel decisiv, cel care urma sa stabileasca invingatoarea din aceasta partida.
Se merge cap la cap niciuuna dintre cele doua echipe nu reuseste sa ia un avans hotarator in castigarea partidei astfel se ajunge la scorul de 12-12. Zakoc muta din nou castigator introducand in teren pe Ganzer si pe Francesco Machado si vom risipi doua mingii de meci (14-12) pentru ca setul sa intre in prelungiri si in sfarsit la a patra mingie de meci sa reusim sa o frunctificam si sa rasuflam usurati pentru ca Tomisul a castigat cea de a doua partida in Grupa E  Ligii Campionilor  si este lidera grupei cu 5 puncte.
De la echipa campiona a Romaniei s-au remarcat extrema Jeoselyna Rodriguez Santos cu 19 de puncte si Ganzer cu 15 puncte. Cea mai buna la serviciu a fost  centrul Tasha Holness  cu 2 asi, centrii Claudia Gavrilescu,Dominique Lamb si  Tasha Holness cu cate 3 blocaje reusite  iar liberoul Marina Vujoivc a avut cel mai bun procentaj la preluare (61%).
Urmatoarea partida din Liga Campionilor constantencele o vor disputa pe 15 noiembrie, la Constanta, in compania rusoaicelor de la Dinamo Kazan.

Niciun comentariu:

Insportline