Totalul afișărilor de pagină

marți, 23 octombrie 2012

CVM Tomis Constanta invinsa de catre Dinamo Moscova la debutul ei in CEV Volleyball Champions League CU 3 - 0 (25-21, 28-26, 25-20)

In aceasta seara, la Moscova, in Palatul Sporturilor din capitala Rusiei, in prezent a 2000 de spectatori, vicecampioana Romaniei, CVM Tomis Constanta, a debutat in cea mai puternica si cea mai prestigioasa competitie intercluburi, CEV Volleyball Champions League, in compania  rusilor de la Dinamo Moscova.
“Marinarii" condusi de pe margine de cuplul de antrenori antrenorii  Radovan Gacic principal si Erkan Togan secund au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Javier Gonzalez (coordonator), Milos Terzis (extrema), Marko Bojic (universal), Andrei Spanu (centru), Olli Peka Ojansivu (extrema), Andrei Laza (centru) şi Valentin Ivanov pe postul de libero.
In primul set echilibrul se mentine pana la primul time-out tehnic cand tomitanii conduc 8-6.Impulsionati de evolutia buna oaspetii prind curaj si se vor desprinde la 16-11. Dupa cel de-al doilea time-out tehnic continua evolutia buna (20-16) creandu-ne iluzia castigarii setului dar o cadere inexplicabila in jocul constantenilor preluari gresite, atacuri in blocaj sau in afara terenului a dat posibilitatea moscovitilor sa se apropie si chiar sa castige setul dupa 25 de minute cu 25-21.
Partialul al doilea respecta scenariul primului set cu dobrogenii la timona pana spre finalul setului 8-7, 16-14 si 21-19 dupa care urmeaza o noua cadere in jocul tomitanilor fapt de care profita "politistii" rusi care vor avea nu mai putin 3 mingii de set dar cu un ultim efort oaspetii intorc rezultatul (26-25) pe serviciul lui Terzic insa nu a fost suficient pentru gazdele revin si isi adjudeca setul cu 28-26 dupa 32 de minute de joc.
Inceputul setului al treilea  apartine constantenilor care vor conduce cu 3-0 si 5-3. Treptat tomitanii cedeaza initiativa si abandoneaza nejustificat lupta (17-14 si 23-17) in favoarea lui Dinamo. Un exemplu edificator s-a petrecut la ultimul punct al partidei cand la scorul de 24-20 in favoarea celor de la Dinamo Moscova a urmat la serviciu centru celor de la CVM Tomis Constanta, Sergiu Stancu, intrat pe parcursul setului doi in locul lui Andrei Laza, care a trimis mingia in fileu (!?) dand astfel posibilitatea gazdelor sa isi adjudece si setul trei dupa 25 de minute de joc cu scorul de 25-20. este unul foarte disputat cu rastunari de situatii echipa mai lucida in speta Tomisul reusind sa-si adjudece dupa 27 de minute de joc cu scorul de 25-23.
Pentru Tomis a mai evoluat centrul Mladen Bojovic care a stat in teren doar doua puncte si pentru a servi in fileu (!?)..
Serviciul a constituit din nou punctul nevralgic al echipei nu mai putin de 7 transformandu-se in puncte pentru adversar In schimb blocajul a reusit sa aduca echipei 5 puncte. Nu intelegem care au fost planurile tactice ale antrenorului Radovan Gacic referitoare la universalul finlandez Olli Pekka Ojansivu si la insistenta cu care el a fost tinut in teren  pentru ca a gresit foarte mult chiar daca a realizat 13 puncte pentru echipa sa. Probleme au fost si la ultima pasa unde coordonatorul Javier Gonzalez nu s-a sincronizat de cateva ori cu centrul Andrei Spanu fapt pentru care ar fi trebuit introdus in teren rezerva de coordonator  Marin Lescov dar ... antrenorul este suveran.
De remarcat  in special pe Terzic 12 puncte ( 7 atacuri castigatoare, 3 asi si 2 blocaje) si Bojic cu 12 puncte ( 10 atacuri castigatoare, 1 as si un blocaj), Milos Terzic avand si cel mai bun procentaj la preluare dintre toti jucatorii Tomisiului (28%).
Urmatoarea partida CVM Tomis Constanta o va disputa pe 1 noiembrie acasa, in fata propriilor suporteri, in compania polonezilor de la PGE SKRA Belchatow

Niciun comentariu:

Insportline