Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 24 octombrie 2012

CSV 2004 Tomis Constanta produce surpriza zilei in CEV Volleyball Champions League 3 - 1 (26-24, 25-17, 20-25, 25-19) cu Robur Tiboni Urbino in deplasare

In acesta seara, la Urbino, in Italia,  in Palazzetto dello Sport, in prezenta a 700 de spectatori, Robur Tiboni a primit replica campioanei Romaniei, CSV 2004 Tomis Constanta intr-o partida contand pentru Grupa D a Ligii Campionilor la volei feminin.
Italiencele  castigatoare ale CEV Volley Cup in 2011, debutante  in Champions League porneau ca favorite in aceasta confruntare.
Asa stand lucrurile antrenorul principal Darko Zakoc si secundul Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga - Calota (coordonator), Jasna Mastorovic (extrema), Natasha Sevarika (universal), Tasha Holness (centru), Jeoselyna Rodriguez Santos (extrema), Claudia Gavrilescu (cap.,centru) şi Marina Vujovic pe postul de libero.
Primul set este unul foarte echilibrat cu un usor avantaj pentru gazde 8-6, 16-13 si 23-21. La acest scor Zakoc cere time-out pentru oaspeti facand totodata si doua schimbari inspirate. Ies coordonatoarea Diana Neaga si extrema Jeoselyna Rodriguez Santos si intra Francesco Machado si Maegan Ganzer fapt ce s-a vazut pentru ca jocul s-a limpezit si constantencele au castigat primul set dupa 31 de minute cu 26-24.
In partialul al doilea, oaspetele impulsionate de castigarea primului set incep puternic si vor conduce cu 7-0. Pe fondul relaxarii dobrogencelor italiencele se apropie la 9-5 dar time-outul cerut de Darko Zakoc are darul de a le trezi pe elevele sale care vor intra in avantaj (16-11) la al doilea time-out tehnic pentru ca apoi sa conduca cu 21-14. Urmeaza un reviniment al peninsularelor (21-17) stopat din nou de Zakoc printr-un time-out care le-a dat posibilitatea "marinarelor" sa se reculeaga si sa castige setul cu 25-17.
Sub presiunea pierderii meciului jucatoarele din "cizma" incep puternic setul al treilea 4-0, 16-9, 19-11, 22-15 si nici cele doua time-outuri cerute de Zakoc ca de altfel si cele trei schimbari : Neaga cu Francesco Machado,  Sevarika cu Cazacu si Holness cu Lamb nu au darul de a schimba ceva in jocul fetelor noastre care vor pierde setul al patrulea cu scorul de 25-20.
Ultimul set, al patrulea, este echilibrat in prima sa treime dupa care oaspetele pun piciorul pe acceleratie  ( a se citi forteaza serviciul) iar blocajul a functionat perfect fapt pentru care scorul este favorabil constantencelor 17-11 diferenta care se va mentine pana la final cand capitanul Claudia Gavrilescu incheie setul si meciul cu un as scor 25-19.
De la echipa campiona a Romaniei s-au remarcat extrema Jeoselyna Rodriguez Santos care a si fost declarata cea mai buna jucatoare a partidei cu 29 de puncte ( 28 de atacuri castigatoare din care 7 pe serviciul adversarului), Natasha Sevarika 13 puncte ( 12 atacuri castigatoare). Cea mai buna la serviciu a fost coordonatoarea Diana Neaga cu 2 asi, centrul Tasha Holness cel mai buna la blocaj cu 4 asemenea reusite  iar extrema Jasna Majestorovic a avut cel mai bun procentaj la preluare (61%).
Urmatoarea partida din Liga Campionilor constantencele o vor disputa pe 30 octombrie, la Constanta, in compania germancelor de la SC Schweriner.

Niciun comentariu:

Insportline