Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 30 aprilie 2011

CSV 2004 Tomis Constanta este de astazi noua campioana a Romaniei la volei feminin

Vineri in Sala Sporturilor din Constanta, a avut loc un interesent cuplaj voleibalistic. In partida vedeta a cuplajului CSV 2004 Tomis Constanta a primit replica modovencelor de la Stiinta Bacau in cadrul meciului cu numarul patru al finalei mari a Campionatului National Divizia A1 la volei feminin.
La general scorul este de 2-1 ambele gazdele mai avand nevoie de o singura victorie pentru a deveni campioane.
“Sirenele” conduse de pe margine de catre antrenor principal Darko Zakoc si de Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga (coordonator) - Elena Butnaru (centru), Claudia Gavrilescu (cap.,centru), Jasna Majestorovic (extrema), Emiliya Nikolova (universal), Ioana Nemtanu (extrema) - Marina Vujovic (libero).
In primul set bacauancele tin pasul cu gazde pana la primul time-out tehnic 8-6 dupa care elevele lui Darko Zakoc se desprind putin cate putin de adversale lui 13-8, 20-12 adjudecandu-si setul dupa 16 minute cu scorul de 25-16.
Avand ascendentul moral al castigarii setului de debut "marinarele" si pe fondul caderii psihice a oaspetelor dobrogencencele incep in forta setul doi vor conduce cu 5-0, 8-1, 12-3 si 17-4. Urmeaza o relaxare prematura fapt ce la da sansa oasetelor sa se apropie la 19-9 dar "tomitanele" cravasate de pe margine de Darko Zakoc isi regasesc cadenta si vor castiga setul dupa 16minute cu scorul de 25-13. 
In setul al treilea modovencele arata ca nu renunta la lupta conducand in debutul partialului cu 4-1 dar cam atat pentru o echipa care dorea sa devina campiona pentru "sirenele" revin si se apropie pas cu pas de castigarea si celui de-al treilea partial dupa ce conduc cu 8-6, 12-7 si 20-11. Perspectiva castigarii meciului le deconecteaza pe "marinare" dand prilejul ca oaspetele sa aiba o ultima tresarire de orgoliu apropiindu-se la 21-16 dar constantele simtind pericolul se redreseaza din mers si isi vor adjudeca si partialul al treilea dupa 16 minute cu scorul de 25-17. 
La gazde au mai jucat Alexandra Trica si Cristina Cazacu.

Astfel s-a scris istoria primului titlu de campioana la volei feminin din istoria destul de indelungata a a voleiului constantean. Cinste campionanelor : Claudia Gavrilescu, Elena Butnaru, Viviane de Pessoa Faria, Jasna Majstorovic, Cristina Cazacu, Adriana Bobi, Diana Neaga, Monica Tiba, Emiliya Nikolova, Ioana Nemţanu, Alexandra Trică, Georgeta Ciobanu, Marina Vujovic, Adriana Vîlcu, Juliana Caetano Serafim, Aliona Martiniuc dar si antrenorilor lor Darko Zakoc şi Constantin Alexe. Iata ca dupa regretatul Zoran Kurtes un alt sarb pe numele sau Darko Zakoc aduce un nou titlu de campioana la Constanta de data aceasta pentru voleiul feminin.
Dupa terminarea partidei si inaintea acordarii medaliilor de campioni si respectiv trofeul au fost premiate in semn de omagiu pentru contribuţia lor la dezvoltarea voleiului de pe Litoral, Iuliana Enescu, Gulniza Lică, Marinela Neacşu şi Maria Enache fostele compenente ale echipei de aur a Farului Constanta, cele care in anii '80 se luptau din greu cu Dinamo Bucuresti pentru castigarea titlului de campioane, au primit câte un tricou de campioane.

Niciun comentariu:

Insportline