Totalul afișărilor de pagină

vineri, 22 februarie 2013

Ediția a 11-a Festivalului Olimpic al Tineretului European de iarnă a început cu o ceremonie impresionantă  care s-a desfasurat la Arena Ion Tiriac mare sportiv nascut la poalele Tampei.A fost un moment istoric pentru România. La ceremonia de deschidere au participat  delegațiile celor 45 de țări europene au participat, împreună cu oaspeții de onoare, cum ar fi Jacques Rogge, președintele Comitetului Internațional Olimpic, Patrick Hickey, președintele a comitetelor olimpice europene, și prim-ministrul din România, Victor Ponta. Torța olimpică nu a ratat nici, a început călătoria sa de la Primăria Brașov și sa oprit la Ion Tiriac arenă sportivă, realizată de doi medaliati multiple la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale si Europene, spadasini Dumitrescu Rareș și Mihai Covaliu. Aceasta din urmă a avut misiunea de a transporta Flacara olimpica din ultima parte a traseului și la lumină Torch. După ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, jurământul olimpic, urmat, rostit de către sportivi, arbitri și antrenori, momente importante la astfel de ceremonii.
Printre spectatori, care au umplut excesiv tribune, au fost glorii sportive de foști Brasov, sportivi și antrenori care au făcut istorie în sportul românesc și care au fost invitați să participe la ceremonie. Tănase Tănase, antrenor: ". Mă bucur că am ajuns să trăiesc să văd aprins flacăra olimpică în România, mai ales în Brașov, unde am făcut o contribuție importantă la dezvoltarea sportului"
Jacques Rogge, președintele Comitetului Internațional Olimpic:
"Dragă sportivi, mă adresez mai întâi să vă, următoarea generație de sportivi mari europene. In urmatoarele zile, veți experimenta atmosfera olimpică ca campioni văzut la televizor, pe cei care te-a făcut visul, cei care încercați să fugi de, admira. Veți trăi o experiență de sport și o experiență culturală, educațională de neuitat,. Desigur, unii dintre voi va câștiga medalii și unii vor fi mai puțin succes, dar cu toate acestea, amintiți-vă că trece primul linia de sosire este castigator, dar nu va fi neapărat un campion, ca pentru un campion este persoana care merge de mai sus și dincolo de ei limitele și care concurează fără dopaj, bazate pe fair-play și să respecte regulile. După cum ați urmat idolii tăi, acum este rândul tău de a deveni exemplu pentru cei mai mici decât tine. Astăzi este începutul unui drum lung de sport. Sper că această călătorie vă va duce la a doua editie a Tineretului Jocurile Olimpice de Iarnă Lillehammer 2018 sau chiar mai mare, la Soci din 2014 Jocurile Olimpice de iarnă. E cel mai bun lucru pe care doresc pentru tine și eu, de asemenea, ca toate visele tale sa devina realitate ".
Primarul din Brașov, George Scripcaru, EYOWF 2013 Comitetul de organizare Președinte: "Este o mare onoare pentru România și un privilegiu pentru Brasov a găzdui acest eveniment major, care este o oportunitate fără precedent pentru întreaga regiune să fie cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune de iarnă destinatii de sport din Europa. Sunt onorat să-i salut și doresc bun venit tuturor oaspeților noștri la Brașov, oraș construit în jurul unui munte, așa cum îmi place să-l numesc, acum orașul tău și a Europei ".
Victor Ponta, prim-ministru din România:

 
"Mr.President, Mr.Mayor, Stimați participanți, organizatori, voluntari, dragi vizitatori, în numele România, tara organizatoare, este o mare onoare să declare deschis 11-a ediție a Festivalului European de Tineret Olimpice de Iarnă".
Patrick Hickey, președintele Comitetului european pentru Jocurile Olimpice:

    
"Acestea sunt jocurile tale. Vă invit să vă bucurați și să beneficieze de această experiență mare de sport și să formeze noi frienships ".

Niciun comentariu:

Insportline