Totalul afișărilor de pagină

duminică, 10 februarie 2013

Echipa Romaniei de Fed Cup locul 11 la in grupa a-II-a valorica a zonei I Euro-Africane

In perioada 6-10 februarie, in Israel, in complexul Municipal Tenis Club din Eilat, s-au disputat partidele din cadrul grupelor zonei I Euro-Africane pentru promovarea in grupa a-II-a valorica.
La aceasta competitia desfasurata pe o suprafata outdoor hard a participat si echipa Romaniei formata din Sorana Cirstea ( locul 27 in clasamentul WTA, Raluca Olaru (Locul 220 in ierarhia WTA), Cristina Dinu (244), Andreea Mitu (169) si capitanul  nejucator Marius Comanescu (!?) care a fost repartizata in Grupa C alaturi de Polonia surorilor Radwanska, Israel cu Sahahar Peer si Turcia.
Debutul a fost unul nefavorabil surorile Radwanska trecand la simplu pe rand de Cirstea si Olaru.A urmat partida cu Israelul castigata cu 2-1 dupa ce mezina Cristina Dinu a fost invinsa de Glusko dar Sorana a reusit victoria in fata lui Peer iar la dublu in partida ecisivas Cirstea si Olaru au reusit victoria.  
In ultima confruntare a grupei in prima partida Dinu este invinsa de Eraydin, Sorana a castigat in fata lui Buyukakcay iar partida de dublu s-a incheiat cu victoria turcoaicelor ca urmare a abandonului jucatoarelor noastre la scorul de 2-4. Ca urmare a loculi 3 ocupat in grupa Romania a fost nevoita sa joace pentru locurile 9-12 unde a intalnit Austria. Fara lidera echipei, am numit-o aici pe Sorana Cirstea, am fost invinse cu scorul de 2-1, singurul punct fiind adus de catre Raluca Olaru la simplu.Astfel dupa 4 zile de concurs Romania a ocupat finalmente locul 11 un loc deloc onorant.
Nu intelegem strategia Federatiei in privinta echipei Romaniei de Fed Cup. Fara un capitan nejucator cu experienta (unde este Florenta Mihail ?) fara multe din jucatoarele din Top 100  (unde sunt Niculescu, halep, Begu si Cadantu ? ) nu putem emite pretentii in fata unor echipe ca a Poloniei dar sa ne invinga atat Turcia cat si Austria este prea mult. Dupa experienta cu Irina Sparlea si Catalina Cristea in postura de capitane nejucatoare (nu cumva a contat faptul ca aceastea au fost colege de generatie cu actuala presedinta a Federatiei Ruxandra Dragomir si nu valoarea !) iar anul trecut Sever Dron iata o noua ratare. Atat in Cupa Davis cat si in Fed Cup reprezentativa Romaniei se zbate in anonimat. Unde sunt vremurile de alta data cu Ilie Nastase si Ion Tiriac la baieti jucand cu Salatiera pe masa iar la fete Virginia Ruzic, Florenta mihail si Maria Simionescu. O tempora o mores !. Poate un punct important la alegerile urmatoare de la Federatia Romana de Tenis sa o constituie o strategie bine gandita in privinta celor doua competitii pe echipe.

Niciun comentariu:

Insportline