Totalul afișărilor de pagină

vineri, 1 februarie 2013

Cupa Davis : Romania - Danemarca 2-0 dupa prima zi de intreceri


In Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj Napoca, pe suprafata hard, se va desfasura in cest sfrsit de saptamana intalnirea de Cupa Davis dintre reprezentativele Romaniei si Danemarcei contand pentru turul 1 in Grupa I din Zona Euro Africana.
Cele 2 reprezentative s-au mai intalnit de cinci ori, ultima data in 1987, in Danemarca cand echipa noastra a fost invinsa cu scorul de 3 la 2. Scorul general al intalnirilor este de 4-1 in favoarea Danemarcei.Romania va fi reprezentata in partidele de simplu de catre Adrian Ungur si Marius Copil iar in proba de dublu de cuplul Horia Tecau si Florin Mergea.
Astazi in prima zi  confruntarii romano-daneze in primul meci s-au infruntat Marius Copil in varsta de 22 de ani aflat actualmente pe locul 151 in ierarhia ATP si danezul Frederick Nielsen in varsta de 30 de ani jucator de mana dreapta situat in acest moment pe locul 482 in clasamentul ATP. 
Dupa 3 seturi victoria a revenit tenismenului roman in 3 seturi cu scorul de 6-3, 7-6 (8-6), 6-4.
A urmat intalnirea dintre Adrian Ungur  in varsta de 28 de ani aflat pe locul 103 in ierarhia ATP si danezul Martin Pedersen in varsta de 25 de ani jucator de mana dreapta , amator, fara clasament. Dupa calculul hartiei Ungur era clar favorit dar pe teren lucrurile nu au stat asa. Dupa un inceput foarte bun l lui Ungur cre a condus cu 2-0 la seturi (6-2, 7-6 (7-3) ) a urmat o revenire  scandinavului (sau mai bine zis o scadere in jocul lui Ungur) si situatia s-a echilibrat dupa ce Pedersen le-a castigat pe urmatoarele doua seturi cu scorul identic de 6-4, 6-4.  urmat setul decisiv cre din fericire i-a apartinut lui Ungur cu scorul de 6-2. Dupa prima zi de concurs Romania conduce cu scorul de 2-0 luand o optiune serioasa in a castiga confruntarea.

Niciun comentariu:

Insportline