Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 20 februarie 2013

Divizia Nationala A1 la volei masculin : CVM Tomis Constanta - Stiinta Explorari Baia Mare 3-2 (25-17, 25-22, 17-25, 25-27, 15-8)


Astazi, la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, in cadrul etapei a-XIX-a a Diviziei Nationale A1 la volei masculin, liderul la zi, CVM Tomis Constanta a primit replica maramuresenilor de la Stiinta Explorari Baia Mare. 
Antrenorul baimarean Marius Botea a venit la Constanta cu doar nouă jucători! Cinci dintre jucatorii de baza ai echipei si anume Răileanu, Negrean, Păştean, Ţuţea şi Hoboth, au rămas acasă, fiind menajati in vederea partidei din etapa urmatoare cand la Baia Mare va sosi campioana tarii, Remat Zalău, cu care echipa maramureseana este in lupta directă pentru ocuparea locului 4 la sfarsitul sezonului regulat.
Aceste fiind datele problemei antrenorul bulgar al CVM-ului Martin Stoev a aliniat la startul partidei o formula de echipa cu multe rezerve : Marin Lescov (coordonator), Milos Terzic (extrema), Adrian Gontariu (universal), Andrei Laza (centru), Andrei Spanu (centru), Igor Merkhusev (extrema) şi Razvan Tanasescu pe postul de libero.
Inceptul primul set apartine oaspetilor care vor conduce la primul time-out tehnic cu 8-6.  fost dor un foc de paie pentru ca dobrogenii pun stapanire pe joc si vor prelua initiativa conducand cu 20-12. La acest scor Stoev isi permite o schimbare introducandu-l in teren pe tanarul Mihai Tarta in varsta de 17 ani si 2,02 metri inaltime care cat a jucat a dat randamentul scontat. In final constantenii isi adjudeca primul set cu scorul de 25-17.
In partialul al doilea echilibrul se mentine in prima sa treime (8-6 in favoarea Tomisului) dupa care la al doilea time-out tehnic constantenii se vor desprinde la 16-12 si 19-15. Se parea ca al doilea set va reveni cu usurinta gazdelor. Dar maramuresenii si arbitrul principal nu au fost de acord astfel s-a ajuns la 20-20 dupa 2 greseli de apreciere ale arbitrului la pasele efectuate de catre coordonatorul gazdelor Lescov. Pan la urma setul va fi castigat  cu scorul de 25-22 de catre tomitani.
In setul al treilea ultimul set, Stoev il scoate pe Gontariu si-l introduce pe Stoykov mutare care s-a dovedit a fi una paguboasa. Dupa un debut de set bun pentru gazde 6-3 a urmat degringolada la scorul de 13-7 in favoarea maramuresenilor Stoev epuizandu-si deja cele 2 time-outuri pe care avea dreptul sa le ceara. Profitand de debusolarea din tabara constanteana oaspetii isi vor adjudeca setul cu scorul de 25-17.
Partialul al patrulea incepe cu o doua mutari ale lui Stoev care-i introduce in teren pe Gontariu in locul lui Tarta care terminase benzina si pe liberoul sarb Marko Samardzic in locul lui Razvan Tanasescu. Acest din urma, negru de suparare, si-a luat echipamentul si a  plecat la vestiare. Setul va fi unul disputat cu rastunari de situatii echilibrul mentinandu-se pana la final cand dupa doua mingii de set ratate baimarenii vor reusi sa castige setul cu 27-25.
In setul decisiv Stoev introduce artileria grea (Gonzales in locul lui Lescov si Terzic in locul lui Stoykov) si castigarea setului va fi o simpla formalitate pentru ca maramuresenii, dupa cum au evoluat in acest set au lasat impresia ca sunt multumiti cu un singur punct ! Nu au putut mai mult sau nu au vrut mai mult !?  Banuiala planeaza si asupra echipei  constantene care si-a facut calculele. In semifinale echipa din Baia Mare este un adversar mai usor de abordat decat campioana Remat Zalau
Pentru ca au fortat serviciul voleibalistii constanteni au avut din nou probleme la serviciu unde nu mai putin de 9 s-au transformat in puncte pentru adversari in schimb blocajul si-a facut din nou datoria reusind 11 de puncte prin acest procedeu  Spanu fiind principalul om la blocaj.
Dupa aceasta victorie CVM Tomis s-a instalat confortabil in fotoliul de lider cu un total de 43 puncte urmata fiind de SCMU Craiova si Unirea Dej.

Niciun comentariu:

Insportline