Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Cupa Mondiala de biatlon : Eva Tofalvi calificare in extremis pentru cursa de urmarire 10km de duminica

Astazi, la Oestersund, in Suedia, in ziua a treia a intrecerilor din cadrul primei etapedin editia 2010-2011 a Cupei Mondiale la biatlona avut loc proba de 7,5 km la feminin.

Romania a fost reprezentata la aceasta competitie de catre Luminita Piscoran, Reka Ferenz si Eva Tofalvi.
Din cele 93 de participante care au terminat cursa, 13 atlete au nimerit toate cele 10 de tinte printre care si castigatoarea cursei finlandeza Kaisa Makarainen care a terminat intrecerea dupa 22,42 minute.

Prima reprezentanta a Romaniei in clasamentul final a fost ciucanca Eva Tofalvi in varsta de 32 de ani, legitimata la ASA Miercurea Ciuc, care plecata in cursa cu pieptarul numarul 24 a terminat intrecerea dupa 26,10 minute pe locul 60 cu o intarziere de 3,28 minute fata de invingatoarea probei si cu 2 tinte ratate cate una din fiecare pozitie. Locul ocupat in aceasta cursa ii da dreptul sa participe duminca in cursa de 10 km urmarire.
Cu cele 3 puncte acumulate in proba de 15 km individual  Eva se situeaza pe locul 53 in clasamentul general al Cupei Mondiale.
Cea de-a doua romanca intrata in cursa a fost harghiteanca Reka Ferenz in varsta de 21 de ani, legitimata la CSS Gheorgheni, plecata in cursa cu numarul de concurs 68 a terminat intrecerea dupa 27,14 minute pe locul 47 cu o intarziere de 4,32 minute fata de invingatoarea probei si cu 3 tinte ratate (2 din pozitia culcat si una din pozitia in picioare).
Ultima romanca intrata in cursa a fost braneanca Lumi nita Piscoran, in varsta de 22 de ani, legitimat la CSS Dinamo Brasov, pornit in cursa cu numarul 86 a terminat intrecerea pe locul 81 cu 4 tinte ratate (una din pozitia culcat si 3 din pozitia in picioare) si la o distanta de 4,43 minute de castigatoarea probei.
In clasamentul pe natiuni Romania a coborat trei pozitii ocupand acum locul 16 din 28 de tari participante cu un total de 464 de puncte.
Urmatoarea intrecere se va desfasura maine 4 decembrie cand vor intra in cursa baietii in proba similara de 10 de km.

Niciun comentariu:

Insportline