Totalul afișărilor de pagină

joi, 16 decembrie 2010

Cupa Modiala la biatlon : Tofalvi locul 17 in cursa de 15km individual de la Pokljuka (Slovenia)

Astazi, la Pokljuka, in Slovenia, au debutat intrecerile etapei a-III-a din cadrul editiei 2010-2011 a Cupei Mondialela biatlon.

In prima zi a intrecerilor s-a desfasurat probele de individual.
Romania a fost reprezentata la aceasta competitie de catre Luminita Piscoran, Reka Ferenz, Eva Tofalvi la feminin si Roland Gerbacea la masculin.
Din cele 94 de participante care au terminat cursa, patru atlete au nimerit toate cele 20 de tinte printre care si castigatoarea cursei norvegianca Tora Berger carea terminat intrecerea dupa 42,47 minute.
Prima reprezentanta a Romaniei in clasamentul final a fost ciucanca Eva Tofalvi in varsta de 32 de ani, legitimata la ASA Miercurea Ciuc, plecata in cursa cu pieptarul numarul 8 a terminat intrecerea dupa 45,54 minute pe locul 17 cu o intarziere de 3,07 minute fata de invingatoarea probei norvegianca Tora Berger si cu o singura tinta ratata din pozitia in picioare la adoua trecere prin poligon.
Locul ocupat in aceasta cursa i-au adus 24 puncte in clasamentul probei dar si in cel general al Cupei Mondiale unde a acumulat un total de 46 de puncte si se siteaza pe locul 37.
Cea de-a doua romanca in clasamentul final al cursei a fost harghiteanca Reka Ferenz in varsta de 21 de ani, legitimata la CSS Gheorgheni, plecata in cursa cu numarul de concurs 69 a terminat intrecerea dupa 50,56 minute pe locul 69 cu o intarziere de 8,08 minute fata de invingatoarea probei si cu 4 tinte ratate toate din pozitia in picioare.
Ultima romanca in clasamentul probei a fost braneanca Luminita Piscoran, in varsta de 22 de ani, legitimat la CSS Dinamo Brasov, pornita in cursa cu numarul 84 a terminat intrecerea pe locul 89 cu 7 tinte ratate (una din pozitia culcat si 6 din pozitia in picioare) si la o distanta de 11,33 minute de castigatoarea probei.
In clasamentul pe natiuni la feminin Romania se afla pe locul 17 cu 953 de puncte dintr-un total de 29 de natiuni care au punctat.
In intrecerea similara masculina de 20 km singurul reprezentant al Romaniei la masculin rasnoveanul Roland Gerbacea in varsta de 20 de ani, legitimat la CSS Dinamo Rasnov, plecat in cursa cu pieptarul numarul 63 a terminat intrecerea dupa 1:01,8 minute pe locul 83, din cei 99 biatlonisti care au terminat cursa, si cu o intarziere de 9,02 minute, fata de invingatorul probei austriacul Daniel Mesotitch, si cu 5 tinte ratate (3 din pozitia culcat si 2 din pozitia in picioare).
Urmatoarele intreceri se vor desfasura sambata 18 decembrie cand vor avea loc probele de sprint 7,5 km la feminin si 10 km la masculin.

Niciun comentariu:

Insportline