Totalul afișărilor de pagină

duminică, 14 aprilie 2013

HCM Constanta campioana Romaniei cu doua etape inainte de terminarea campionatului

Astazi, in Sala Sporturilor, în faţa a peste 1.000 de
spectatori, campioana Romaniei, HCM , a intalnit in cadrul etapei a-XX-a a Ligii Nationale de handbal masculin pe Ştiinţa Bacău. Cum, in tur, moldovenii administrasera dobrogenilor singura infrangere din acest campionat, constantenii aveau de luat revansa in fata propriilor suporteri. Pe de alta parte victoria in fata bacaoanilor le aducea matematic si titlul de campioana  cu doua etape inainte de terminarea campionatului. Acestea fiind zise antrenorul macedonean Zvonko Sundovski  al HCM-ului a incput partida cu urmatoarea formula de echipa : Popescu, Toma, Hummet, Angelovski,Val, Simicu si Sabou. Campionii reusesc sa se desprinda la 9-6 in minutul 14 si 12-9 in imntul 24 dar de fiecare data jcatorii Stiinitei au revenit conducand chiar cu 13-12 in ultimul minut al primei reprize incheiata insa cu scorul de 13-13.
Dupa pauza, constantenii ies mult mai montati de la vestiare si astfel cu o aparare mult mai agresiva si mai organizata in care a fost introdus tanarul Cristescu, cu Popescu in forma in poarta, cu capitanul Laurentiu Toma intr-o forma care amintea de faptul ca a fost candva pe locul 3 in topul golgeterilor Champions League in minutul 36 scorul arata 17-13 in favoarea gazdelor. aceasta diferenta s-a pastrat ba chiar s-a marit la 28-22 in minutul 55 pentru ca finalul partidei sa consemneze scorul de 30-25 in favoarea vechii si noii campioane a Romaniei - HCM Constanta si sa declanseze fiesta atat in teren cat si in tribune pentru cucerirea celui de-al optulea titlu de campioana. Stiinta atat a putut avand si handicapul absentelor a trei jucatori de baza Ghita, Manea si Georgescu accidentati.   
Pentru  HCM Constanta au evoluat : Mihai Popescu (12 parade din care o aruncare de la 7 metri), Ionut Stănescu, Laurentiu Toma 10 goluri (din care unul de la 7 metri dar si o ratare de la 7 metrii), Branislav Angelovski 4 goluri, Javier Humet, Sanchio Val şi Alexandru Şimicu toti cu cate 3 goluri, Gorge Buricea şi Albert Cristescu ambii cu cate 2 goluri, Alexandru Sabou 2 goluri (ambele din aruncari de la 7metri) şi Marius Stavrositu 1 gol. A mai jucat Milutin Dragicevic si Bogdan Criciotoiu
HCM mai are de disputat doua partide din actuala editie d ecampionat, prima miercuri de la ora 17.00, în deplasare,la Suceava cu echipa gazda Bucovina.

Niciun comentariu:

Insportline