Totalul afișărilor de pagină

luni, 15 aprilie 2013

CVM Tomis este de astazi, dupa 3 ani de pauza, noua campioana a Romaniei

Astazi, la Craiova, in cocheta Sala Sporturilor din localitate, in prezenta a 1.500 de spectatori, in cea de a treia partida din cele cinci din cadrul finalei mari a Diviziei A1 la volei masculin, echipa gazda, SCM U Craiova a primit replica CVM Tomis Constanta. Dupa primele doua partide disputate la Constanta conduceau dobrogenii cu scorul de 2-0.
Aceste fiind datele problemei antrenorul bulgar al CVM-ului Martin Stoev ajutat de Radu Began a aliniat la startul partidei o formula de echipa cu multe rezerve : Javier Gonzales (cap.,coordonator), Milos Terzic (extrema), Adrian Gontariu (universal), Andrei Spanu (centru), Mladen Bojovic (centru), Kostadin  Stoykov (extrema) şi Marko Samardzic pe postul de libero.
In primul partial echilibrul se mentine pana spre sfarsitul setului cand oltenii reusesc desprinderea si toodata castigarea setului cu scorul de 25-21.
In urmatorul set initiativa a apartinut de la un capat la altul constantenilor care s-au impus finalmente cu acelasi scor 25-21.
Setul al treilea cel mai frumos si cel mai disputat.Inceput intr-o nota de echilibru doljenii reusesc distantarea la 15-10 si 19-15. Cu Spanu la serviciu tomitanii rrevin in meci conducand cu 21-19 si 23-21 dar gazdele cravasate de pe margine de antrenorul Dan Banu redreseaza situatia egaland scorul la 24-24.In continuare se merge cap la cap oaspetii beneficiand de 4 mingii de set toate ratate pe fondul greselilor la serviciu iar craiovenii vor reusi sa se impuna abia dupa ce au concretizat cea de a saptea mingie de set cu scorul de 35-33.
In setul patru ca si in setul al doilea voleibalistii de pe litoral vor avea initiativa canducand pe toata durata setului pe care-l vor adjudeca cu scorul de 25-22.
A urmat setul decisiv, partial in care craiovenii au opus rezistenta doar pana la scorul de 8-6 in favoarea tomitanilor dupa care au terminat benzina dand astfel posibilitatea constantenilor sa incheie setul cu scorul de 15-9 si meciul cu 3-2 devenind astfel pentru a patra oara campioana Romaniei dupa o pauza de trei ani. CVM Tomis Constanta  a mai castigat editiile din 2007, 2008 si 2009.
Pentru CVM Tomis Constanta au mai evoluat :
Igor Merkushev, Sergiu Stancu si Razvan Tanasescu.
Pentru ca au fortat serviciul voleibalistii constanteni au avut din nou probleme la serviciu unde nu mai putin de 26 s-au transformat in puncte pentru adversari in schimb blocajul si-a facut din nou datoria reusind 11 de puncte prin acest procedeu. Daca nu ar fi existat problemele de la serviciu poate partida ar fi avut un deznodamant mult mai rapid asa insa constantenii si-au facut-o cu mana lor. Din cele 112 puncte realizate de craioveni 26 au fost obtinute pe greselile de la serviciu ale constantenilor (22%).

Niciun comentariu:

Insportline