Totalul afișărilor de pagină

luni, 8 aprilie 2013

Finala mica a Diviziei A1 la volei feminin : CSV 2004 Tomis Constanta - CSM Bucuresti 3 - 0 (25-12, 25-17, 25-12)

In aceasta seara la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, a continuat confruntarea dintre
CSV 2004 Tomis Constanta si CSM Bucuresti cu meciul al doilea contand pentru finala mica a Diviziei A1 la volei feminin.
Asa stand lucrurile antrenorul principal Darko Zakoc si secundul Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga-Calota (coordonator), Jasna Mastorovic (extrema), Cristina Cazacu (universal), Elena Butnaru (centru), Natsha Sevarika (extrema), Tasha Holness (centru) şi Marina Vujovic pe postul de libero.
Partida a fost una fara istoric in care adversarele tomitanelor au facut doar act de prezenta prin prisma evolutiei din teren a jucatoarelor care apara culorile clubului CSM din Bucuresti, evolutie care a fost mult mai slaba fata de ziua precedenta. De altfel de cativa ani de zile dupa desfiintarea echipei CSU Galati lupta pentru castigarea medaliilor de campioni s-a dat doar intre trei echipe si anume : CSV 2004 Tomis Constanta, Dinamo Bucuresti si Stiinta Bacau celelalte echipe nereusind sa se ridice la nivelul acestora. Cauzele sunt multiple : lipsa banilor care a dus la desfiintarea unor cluburi de traditie in voleiul feminin romanesc vezi cazul campioanei CSU Galati, a Penicininei Iasi, a Daciei Pitesti, RAT Bucuresti, Rapid Bucuresti, infrastructura inexistenta, disparitia intreprinderilor care sustineau echipele (Flacara Rosie, Maratex Baia Mare), neimplicarea autoritatilor locale in salvarea acestor echipe dar si faptul ca sportul nu mai este promovat in scoli, acest lucru vazandu-se in restrangerea bazei de selectie.
Revenind la partida dupa numai 70 de minute de joc "sirenele" s-au impus cu scorul de 3-0 pe seturi 25-12, 25-17 si 25-12 luand o optiune serioasa in acontarea locului 3 si obtinerea medaliilor de bronz.
Pentru CSV 2004 Tomis Constanta au mai evoluat spre sfarsitul setului trei si Dominique Lamb si Claudia Gavrilescu.
Pentru ca au fortat serviciul campioanele au gresit de 9 ori in schimb blocajul a functionat din nou aducand 9 puncte pentru echipa gazda.
Cele mai bune de la constantence au fost de data aceasta Elena Butnaru la serviciu si Jasna Majestorovic la fileu prin atacuri sale.
Dupa doua zile de intreceri scorul general este 2-0 pentru CSV 2004 Tomis Constanta, Gavrilescu & company mai avand nevoie de o singura victorie pentru a termina pe locul 3. Acest lucru poate fi realizat in urmatoarele doua confruntari de la Bucuresti din  14 si 15 aprilie.


Niciun comentariu:

Insportline